Adam Frame With Paley’s Method

Kısaca: === Adam Frame with Paley`s Method Nedir? ===* Dünyadaki ilk 3. Jenerasyon Sirküler Eskternal Fiksatördür.* Dünyadaki ilk Octopod Eksternal Fiksatördür. ...devamı ☟

Adam Frame with Paley`s Method Nedir?

* Dünyadaki ilk 3. Jenerasyon Sirküler Eskternal Fiksatördür. * Dünyadaki ilk Octopod Eksternal Fiksatördür. * CAS Bilgisayar Destekli Sirküler Eksternal Fiksatördür * Dünyadaki ilk Navigasyon Destekli Sirküler Eksternal Fiksatördür * Dünyada ilk kez Dr. Dror Paley`in deformite planlama metodunun kullanıldığı sistemdir. * 6 Eksende düzeltme yapan bir Fiksatördür. * Düzeltmeleri eklem açısına göre yapan bir fiksatördür. * Dünyada en hızlı uygulanabilen eksternal fiksatördür. * Dünyada ilk kez Mimar Sinan Platform`u üzerine geliştirilmiş eksternal fiksatördür.

Hikayesi

Mimar Sinan Platform'unu kemik deformitelerinin düzeltilmesinde kullanmak amacıyla, bilgisayar destekli çalışması için I-Tech Bone Correction Software [1]adıyla geliştirilen yazılım yalnızca hesaplamaları bilgisayar yardımı ile yapmayı sağlamaktayken, firma bünyesindeki yine bir Türk Bilgisayar Mühendisinin çalışmaları ilk navigasyon yazılımın temelini oluşturmuş geliştirilen Jonah Bone Navigation Software [2] adı verilen bu yazılımın ardından tüm ölçümleri de yazılıma yaptıran, gerçek ve tam bir bilgisayar destekli yazılım ortaya çıkmıştır. Dünyada ilk kez ölçüm işlemlerini de yazılım yardımı ile yapan navigasyon destekli tam bilgisayar desteği sağlayan bu sistem sirküler eksternal fiksatör dünyasında yalnızca hesaplamayı bilgisayar yardımı ile yapan ikinci jenerasyon sistemlerden sonra 3. Jenerasyon Sirküler Eksternal Fiksatör'lerin ilkidir. Daha sonra Dr. Dror PALEY ’in defomite planlama metodunun kullanıldığı ölçüm ve hesaplama yapan yazılımlar ile bügünkü Adam Frame with Paley’s Method meydana gelmiştir. Geliştirilen sistemin tüm patent, tescil ve telif hakları Tamer Işın ve CBI Maden Sağlık Ltd. Şti. firmasına ait olup, Computer Aided System External Fixator için bir Amerikan firmasına lisans hakkı verilmistir. Ayrıca firma bünyesinde; yeni CAS External Fixator çalışmaları ile Tıpda ve Endüstride Robotik uygulamalar üzerine çalışmalar devam etmektedir. Dünyada ilk kez ortaya konulan Octopod Teknik ve Dik Kenar Geometrik Prensip ile çalışan cihaz ve prensip ile yine dünyada ilk kez navigasyon yazılımı kullanılan, yine dünyada ilk kez Paley’in deformite planlama metodu ile Mimar Sinan Platform'u; Bilgisayar Destekli ve Robotik Tıp Teknolojisinde ilk Türk buluşu olarak tarihe geçmiştir.

Eğitim

Adam Frame with Paley`s Method için dünyadaki iki eğitim merkezinden bir tanesi Dr. Mahir GÜLŞEN`in yönetiminde Adana Ortopedia Hastanesidir.[3] Başta Türkiye ve çevre ülkeler olmak üzere özellikle Avrupa ve dünyanın çeşitli ülkelerindeki Ortopedistlere 3. Jenerasyon Sirküler Eksternal Fiksatör eğitimi verilmektedir. Frame ve yazılım ile ilgili genel bilgilerin öğretildiği eğitimde, model kemikler üzerinde çeşitli uygulamalar ile katılımcılara pratik yaptırılırken yapılan her deneme icin navigasyon ve hesaplama yazılımı pratiği de yaptırılmakta, sonrasında interaktif ameliyatlar ile katılımcılara canlı ameliyat deneyimi yaşatılmaktadır. Türkiye`deki kullanıcılar eğitim sertifikalıdır.

Avantajları

* Uygulaması hızlıdır. * Tedavi süresi kısadır. * Maliyeti düşüktür. * Daha az cerrahi müdahele gerekir. * Düzeltme sürecinde çok zaman kol değişimi gerekmez veya daha az kol değişimi ile düzeltmeyi tamamlar.

Dezavantajları

* Sirküler yapısı nedeni ile tüm sirküler fiksatörlerde olduğu gibi tedavi süresince hastaya taşıma zorluğu yaşatır. * Tüm Eksternal fiksatörlerde olduğu gibi çivi dibi enfeksiyon riski vardir.

Kullanım Alanları

Kullanıldığı Durumlar

* Kemik Kırıkları - Bone Fracture ** Açık Kırıklar - Open Fracture ** Kapalı Kırıklar - Closed Fracture ** Kaynamamış Kırıklar - Nonunion Fracture ** Eklem İçi Kırıklar - Intra-articular Fracture * Kemik Deformiteleri - Bone Deformity * Boy Uzatma - Lengthening * Eklem Dondurma - Joint Arthrodesis * Defektler - Doku Kayıpları - Defects ** Yumuşak Doku Defektleri- Yumusak Doku Kayıpları - Soft Tissue Defect ** Kemik Defektleri - Kemik Kayıplari - Bone Defects * Hatalı Kaynamış Kırıklar - Malunion Fracture * Yalancı Eklem - Pseudearthrosis * Eklem Hareket Kısıtlılığı - Flexion Contracture

Hastalıklar

* Cücelik * Polio Sekeli * Blount Hastalığı * Raşitizm

Kaynaklar

Vikipedi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.