Tarık Akan

Tarık Akan, 13 Aralık 1949 İstanbul doğumlu sinema oyuncusudur.``Ses Dergisi`nin`` yarışmasında birinci seçilerek sinemaya girdi (1971).

Tarık Akan, 13 Aralık
13 Aralık Gregorian Takvimine göre yılın 347. günüdür. Sonraki sene için 18 (Artık yıllarda 19) gün var
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
1949
1949 yılında meydana gelen olaylar.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
İstanbul doğumlu sinema oyuncusudur. Ses Dergisi'nin yarışmasında birinci seçilerek sinemaya girdi (
İstanbul, Marmara Bölgesi'nde il ve Türkiye'nin en büyük kenti. Tarih boyunca çeşitli imparatorluklara başkentlik yapan şehir, 133 milyar dolarlık yıllık üretimiyle Dünyada 34. sırada yer alır. Türkiye'nin kültür ve finans merkezidir. İstanbul, 41° K, 29° D koordinatlarında yer alır. Marmara kıyısı ve İstanbul Boğazı (Boğaziçi) boyunca, Haliç'i de çevreleyecek şekilde Türkiye'nin kuzeybatısında kurulmuştur.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
1971). Solan Bir Yaprak Gibi filmiyle oyunculuğa başladı.
1971 yılında meydana gelen olaylar, doğumlar ve ölümler.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
Yıldız Teknik Üniversitesi,
Yıldız Teknik Üniversitesi günümüzdeki durumuna gelinceye kadar çeşitli aşamalardan geçmiştir. Kondüktör Mekteb-i Alisi Dönemi (1911-1922):Vilayet nafia idarelerinin "fen memuru" (eski adıyla kondüktör, yeni adıyla tekniker) gereksinimlerini karşılamak amacıyla 1911'de Kondüktör Mekteb-i Alisi adıyla, Paris'teki "Ecol de Conducteur"ün müfredat programı esas alınarak Bayındırlık Bakanlığı'na bağlı bir okul kurulmuş ve okula öğrenci kaydına 22 Ağustos 1911'de başlanmıştır.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
Makina Mühendisliği ve

...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
Gazetecilik Enstitüsünden mezun oldu. Babası emekli albaydır. 2002 yılında "Anne kafamda bit var" isimli bir kitap çıkarmıştır.1991 yılında daha önceleri kendisininde okuduğu taş okulu yap işlet devret sistemi ile alarak özel taş koleji kurdu.koza eğitim hizmetlerine kattı.eğitim konusundada diğer işlerinde olduğu gibi başarılı oldu.aziz nesinin vefatından sonra görevini devir alan oğlu ali esinden vakıf başkanlığını devir aldı.sinemacılığın kötü gittiği 1875-1980 li yıllarda ticari taksi alarak kiralama sistemi ile ticarete devam edip pornoğrafik filmlerde yer almamayı tercih etti,kalitesini düşürmedi,sanat yaşamını lekelemedi.yazları fırsat bulduğunda bodrum akyarlarda manço kulüp yanında taştan bir rum evini restore edip dostlarında ağırladığı bir yazlık haline getirdi.zamanında ekonomik sıkıntı çektiği için cayı bile zor ısmarlayan bir sanatçımızdır.

...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
Resim:Tarık Akan.jpg |thumb|200px|right|Tarık Akan ile Gülşen Bubikoğlu

Filmografi

<table width="%50"> <tr>
  • Vizontele Tuuba (film) (2003)

  • ...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
    (2002)
  • (2002)
  • (2000)
  • Eylül Fırtınası (film) (1999)

  • ...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
    (1996)
  • (1995)
  • (1993)
  • (1993)
  • Devlerin Ölümü (film) (1991)
  • Film
    ...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
    (1991)
  • (1991)
  • (1990)
  • Karartma Geceleri (film) (1990)
  • Film
    ...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
    (1990)
  • (1989)
  • Dönüş (film) (1988)

  • ...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
    (1987)
  • (1987)
  • Ses (film) (1986)

  • ...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
    (1986)
  • (1986)
  • (1986)
  • (1986)
  • (1985)
  • (1985)
  • Paramparça (film) (1985)
  • Kan (film) (1985)
  • (1984)
  • Alev Alev (film) (1984)
  • Yosma (film) (1984)
  • Pehlivan (film) (1984)
  • Beyaz Ölüm (film) (1983)
  • (1983)
  • Derman (film) (1983)
  • (1983)
  • (1982)
  • Yol (film) (1982)
  • (1982)
  • (1981)
  • Herhangi Bir Kadın (film) (1981)
  • Adak (film) (1980)
  • Sürü (film) (1978)
  • (1978)
  • Maden (film) (1978)
  • Kanal (film) (1978)
  • (1978)
  • (1977)
  • Baraj (film) (1977)
  • (1977)
  • (1977)
  • Şeref Sözü (film) (1977)
  • (1976)
  • (1976)
  • Kader Bağlayınca (film) (1976)
  • (1975)
  • Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı (film) (1975)
  • Ateş Böceği (film) (1975)
  • (1975)
  • Delisin (film) (1975)
  • Evcilik Oyunu (film) (1975)
  • Ah Nerede (film) (1975)
  • (1975)
  • Mavi Boncuk (film) (1974)
  • Hababam Sınıfı (film) (1974)
  • (1974)
  • (1974)
  • (1974)
  • (1974)
  • (1974)
  • (1974)
  • Oh Olsun (film) (1973)
  • Canım Kardeşim (film) (1973)
  • ) (1973) <td width="30%" valign="top">
  • Umut Dünyası (film) (1973)
  • (1973)
  • Yeryüzünde Bir Melek (film) (1973)
  • Üç Sevgili (film) (1972)
  • Tatlı Dillim (film) (1972)
  • Sev Kardeşim (film) (1972)
  • (1972)
  • (1972)
  • Suçlu (film) (1972)
  • (1972)
  • Aşkların En Güzeli (film) (1972)
  • Feryat (film) (1972)
  • (1972)
  • Melek mi, Şeytan mı? (film) (1971)
  • Beyoğlu Güzeli (film) (1971)
  • Vefasız (film) (1971)
  • Emine (film) (1971)
  • Solan Bir Yaprak Gibi (film) (1971) </tr> </table>

    Ödüllerinden Bazıları

  • 1973: 10. Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Suçlu
  • 1978: 14. Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Maden
  • 1984: 21. Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Pehlivan
  • 1989: 26. Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu,
  • 1990: 27. Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Karartma Geceleri
  • 1992: 6. Adana Altın Koza Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Karartma Geceleri
  • 1996: 33. Antalya Altın Portakal Film Festivali - Yaşam Boyu Onur Ödülü
  • 2003: 40. Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Gülüm

    Bu sayfa, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki maddesinden faydalanılarak veya ilgili madde birebir kopyalanarak hazırlanmıştır. Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında, Vikipedi sitesindeki ilgili madde kaynak gösterilerek özgürce kullanılabilir.



    Yorumlar - Lütfen konu (Tarık Akan) ile ilgili faydalı olabilecek bilgilerinizi yazarak internette Türkçe bilginin gelişmesine katkıda bulunun. Teşekkür vb. yorumlar yayınlanmamaktadır. Hata bildirme ve diger mesajlariniz için bu linki kullaniniz.