Taylor Swift

Taylor Swift (d. 13 Aralık 1989) Amerika Birleşik Devletleri|ABD'li bir country müzik|country şarkıcısı, oyuncu, banço ve gitar müzisyenidir. 2006 yılında ilk albümünü çıkaran Swift, bu albümden yayımladığı ilk tekli Tim McGraw Amerikan country müzik listesinde altı numaraya kadar yükseldi. 2008'de çıkan ikinci albümü Fearless'ten beş tekli çıkaran Swift, bu teklilerden Love Storynin Billboard Hot 100|Amerikan müzik listesinde dört numaraya kadar yük

Taylor Swift
T aylor Swift (d. 13 Aralık
13 Aralık Gregorian Takvimine göre yılın 347. günüdür. Sonraki sene için 18 (Artık yıllarda 19) gün var
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
1989)
1989 yılında meydana gelen olaylar, doğumlar ve ölümler.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
ABD'li bir
Amerika Birleşik Devletleri; doğuda Atlas Okyanusundan batıda Büyük Okyanus a kadar 4.500 km genişliğindedir. Kuzey sınırını Kanada, güneyini ise Meksika körfezi çevirmektedir. ABD Amerika kıtasında yer alır. Dünyanın en büyük ülkelerinden biridir.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
country şarkıcısı, oyuncu,
1. taşra müzik.

1. country music.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.

banço ve
Banço, Çalgı türüdür. ABD halk müziğinde yaygın olarak kullanılır.


...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
gitar müzisyenidir. 2006 yılında ilk albümünü çıkaran Swift, bu albümden yayımladığı ilk
Telli bir çalgı olan gitar, 5 telli olarak Mezopotamya'da ortaya çıkmış, daha sonra 6. tel eklenerek geliştirilmiştir. 1940 yılında ilk elektro gitar geliştirilmiş ve seri üretimine geçilmiştir.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
tekli "Tim McGraw" Amerikan country müzik listesinde altı numaraya kadar yükseldi. 2008'de çıkan ikinci albümü

...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
Fearless'ten beş tekli çıkaran Swift, bu teklilerden "Love Story"nin
Fearless şu anlamlara gelebilir:
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
Amerikan müzik listesinde dört numaraya kadar yükselmesiyle ilk kez bu listede ilk beşte yer alma başarısını gösterdi. Ardından aynı albümdeki "You Belong with Me" adlı eseriyle, ABD'de iki numaraya kadar yükseldi.

Hayatı

The Billboard Hot 100, Amerika Birleşik Devletleri'nin en güvenilir ve en bilinen müzik listesidir. Liste, Billboard adlı dergi tarafından her hafta güncellenir. Liste, 4 Ağustos 1958'den beri listeleme yapmaktadır.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
1989
1989 yılında meydana gelen olaylar, doğumlar ve ölümler.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
Pennsylvania doğumlu Swift, daha sonraları ailesiyle beraber
Pennsylvania, (okunuşu: Pennsilvanya) ABD'nin doğu eyaletlerinden biridir. Pennsylvania adı İngiliz Amirali William Penn'in soyadı ve ormanlık alan (woodland) anlamındaki "sylvania" kelimesinin İngiliz kralı II. Charles tarafından birleştirilmesi ile türemiştir.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
Tennessee'deki Hendersonville kasabasına taşındı. Verilmiş demeçlere göre, Swift'in en çok örnek aldığı isimler; bir opera sanatçısı olan ninesi ve bir başka country-pop şarkıcısı
ABD'nin doğu eyaletlerinden birisidir. Başkenti Nashville, en büyük kenti Memphis'tir. Yüz ölçümü 109.247 km² dir ve bu ölçütle Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük 36. eyaleti konumundadır. Nufusu 5.689.283 kişidir ve kilometre kareye 53,29 kişiyle ABD'nin en yoğun 19. eyaletidir.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
LeAnn Rimes'tır. Her ne kadar ailesi, sanatsal ve klasik müziklerle içiçe bulunsa da, Swift, küçüklüğünden başlayarak country müziğe ilgi duymaya başladı. On üç yaşında bir plak şirketiyle anlaşan Swift, burasının "istediği yer olmaması" nedeniyle bu şirketten ayrıldı. Taşındıkları
Margaret LeAnn Rimes, 28 Ağustos 1982?de Mississippi eyaletinde dünyaya geldi. Gitarist olan babası Wilbur Rimes?in desteğiyle henüz iki yaşındayken dans etmeye ve şarkı söylemeye başladı. Beş yaşına geldiğinde ise odasının raflarında çeşitli yarışmalardan aldığı birincilik ödülleri duruyordu.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
Nashville'de "The Bluebird Cafíé" adlı mekanda şarkı söylemeye başlayan Swift, sonunda 2006'da ilk çıkışını yaptı ve ilk albümü "Taylor Swift"i satışa sundu. Başta "Should've Said No", "Teardrops On My Guitar" ve "Our Song" olmak üzere "country" listelerinin üst sıralarında yer alan şarkılar çıkaran Swift,
Nashville, ABD'deki Tennessee eyaletinin başkenti ve Memphis'ten sonra en büyük şehridir. Şehrin içinden Cumberland Nehri geçmektedir. Şehrin nüfusu 2007 sayımlarına göre 619.626 yüzölçümü ise 1.362,5 km²dir.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
2008'de ise "AT&T TEAM USA Soundtrack" albümü için "Change" adlı şarkısını yayımladı. "Change"in ilk haftasında on numaraya yerleşmesiyle ilk defa bir şarkısını ilk ona sokma başarısını gösteren sanatçının sesi, benzer tarzda müzikler yapan sanatçı
2008 yılı, başlangıç günü Salı günü olan ve Şubat ayının 29 çekmesi sonucunda artık yıl olan, dolayısıyla 366 gün süren yıldır. Bu nedenle de yılın bitimi Çarşamba günüdür. Ekonomik anlamda küresel bir mali kriz içine giren dünya, siyasal anlamda da çok gergin günler yaşadı.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
Avril Lavigne ile karşılaştırılmaktadır. Sanatçı, son olarak
Son dönemde en iyi çıkış yapan genç şarkıcılardan biri olan Avril Lavigne, kaliteli şarkıları, güzel sesi, boynundan eksik etmediği kravatı, kısa paçalı pantolonları ve çizgili çoraplarıyla kendine özel bir tarzı olan, "Britney Spears gibi olabilirdim ama ben, dış görünüşümü değil müziğimi satmak istiyorum" diyerek genç yaşta ünlü olmanın şımarıklığından da sıyrılmayı başarmış gibi görünen şirin bir Kanadalı.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
Kasım
Kasım Gregoryan Takviminde senenin on birinci ayı, 30 günden oluşur.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
2008'de yayımladığı platin plaketli albümü "Fearless"ın ardından; 2010 yılında gösterime sokulması planlanan "
2008 yılı, başlangıç günü Salı günü olan ve Şubat ayının 29 çekmesi sonucunda artık yıl olan, dolayısıyla 366 gün süren yıldır. Bu nedenle de yılın bitimi Çarşamba günüdür. Ekonomik anlamda küresel bir mali kriz içine giren dünya, siyasal anlamda da çok gergin günler yaşadı.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
Sevgililer Günü" adlı filmindeki rolü üzerinde çalışmaktadır.

Filmografi

{| class="wikitable" |- ! Yıl ! Film ! Rol ! Notlar |- | 2007 | "Online" -
Valentine's Day, post-prodüksiyon aşamasında olan Garry Marshall'ın yöneteceği Amerikan romantik-komedi türü filmidir. Film büyük bir oyuncu kadrosuna sahiptir. . Film, Los Angeles'ta, Sevgililer Günü'nde on farklı hikâyenin birbirleriyle kesişmesi anlatılıyor. Hikâye, Abby Kohn ve Mark Silverstein tarafından yazıldı.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
Brad Paisley | Kendisi | Video-klip |- | 2008 | "Best Days of Your Life" -
Brad Douglas Paisley (doğum 28 Ekim 1972), Amerikan şarkı-sözü yazarı ve müzisyen. Tarz olarak geleneksek country müziği ve southern rock arasındadır. Şarkıları çoğu kez mizah ve pop kültürü referanslarına sadık kalmıştır.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
Kellie Pickler | Kendisi | Video-klip |- | 2009 |
Kellie Pickler (d. 28 Haziran 1986), ABD'li country şarkıcısı ve sunucu. American Idol'ün beşinci sezonunda yer almıştır.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
Jonas Brothers: The 3D Concert Experience
| Kendisi | Cameo |- | 2009 |
Jonas Brothers: The 3D Concert Experience, Jonas Brothers'ın 3 boyutlu çektiği ilk konser filmi.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
CSI: Crime Scene Investigation
| Haley Jones | "Turn, Turn, Turn" bölümü |- | 2009 |

...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
CMT Crossroads: Taylor Swift /
CMT Crossroads, Country Music Television ve Palladia kanallarında yayınlanmakta olan Amerikan televizyon programıdır. Her bölümde bir country müzik sanatçısıyla diğer tarzlardan bir müzisyen konuk olmaktadır.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
Def Leppard | Kendisi | DVD |- | 2009 |
Def Leppard, 1977 yılında kurulmasına karşın sesini gerçek anlamda 80'li yılların sonunda "Hysteria" adlı albümüyle duyurabilirdi. Ayrıca grubun bateristi Rick Allen'ın, geçirdiği trafik kazası sonucunda tek kolunu yitirmesine karşın, gelişen teknolojinin armağan ettiği özel davul yapımıyla gruptaki görevini başarılı biçimde sürdürmesi, gruba duyulan sempatinin daha da artmasına neden oldu.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
Hannah Montana: The Movie
| Kendisi | Cameo |- | 2010 |
'Hannah Montana', Disney Kanalı'nda yayınlanan ve filmle aynı adı taşıyan dizinin sinema uyarlamasıdır. Film 10 Nisan 2009'da ABD'de, 15 Mayıs 2009'da Türkiye'de vizyona girmiştir. Filmin çekimleri Tennessee ve Los Angeles'da yapılmıştır. ayrica özgün adı:Hannah Montana:The Movie'dir.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
Valentine's Day
| Samantha Kenny | İlk film |- |}

Diskografi


...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
Dosya:TaylorSwift4.jpg|thumb| 2007'de Swift.
2007 yılı olayları, ölümler, doğumlar ve diğer önemli gelişmeler
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
;Albümler
  • 2006: Taylor Swift
  • 2008: Fearless ;EP'ler
  • 2007: Sounds of the Season: The Taylor Swift Holiday Collection
  • 2008: Beautiful Eyes ;Canlı albümler
  • 2008: Live From SoHo ;Video albümler
  • 2008: "CMT Crossroads: Taylor Swift & Def Leppard"

    Bu sayfa, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki maddesinden faydalanılarak veya ilgili madde birebir kopyalanarak hazırlanmıştır. Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında, Vikipedi sitesindeki ilgili madde kaynak gösterilerek özgürce kullanılabilir.

    Taylor Swift Resimleri


    • 2007'de Swift.

    • Taylor Swift MTV VMA'de

    • Taylor Swift, 2009'daki Fearless Turu kapsamında Portland'dayken.

    • Swift'in 2006 yılında bir kafede çekilen fotoğrafı.











    Yorumlar - Lütfen konu (Taylor Swift) ile ilgili faydalı olabilecek bilgilerinizi yazarak internette Türkçe bilginin gelişmesine katkıda bulunun. Teşekkür vb. yorumlar yayınlanmamaktadır. Hata bildirme ve diger mesajlariniz için bu linki kullaniniz.