Etiket: 1517

Türkiye Biteyi

Türkiye Biteyi, Türkiye Florası olarak da bilinir, Türkiye`de doğal olarak yetişen bütün bitki taksonlarını ifade eder.

Barboros hayrettin paşa

Barbaros Hayreddin Paşa (1478; Midilli - 4 Temmuz 1546; İstanbul), Osmanlı Devleti tarihinin ünlü Türk denizcilerinden, kaptan-ı derya olarak Osmanlı İmparatorluğunun ilk kaptan paşası ve büyük amirali. Akdeniz’de Osmanlı egemenliğini pekiştirdi, öyle ki...

Askerlik Sanatı

Askerlik Sanatı (Dell'arte della guerra) Niccolo Machiavelli'nin sağlığında yayımlanmış ilk ve tek siyasal içerikli kitabıdır. Kitap Machiavelli ve bazı dostlarının Rucellai Sarayı'nda yaptığı konuşmayı içerir.

Araplar (halk)

Araplar (Arapça: عرب‎, ʿarab), 260 milyonluk tahmini nüfusu ile Orta Doğu'nun en kalabalık halkıdır. Akdeniz'in güneyinde Afrika'da Büyük Sahra ve Sudan'a, doğusunda Irak'a ve Arap Yarımadası'na kadar uzanan bir coğrafyada yaşarlar.

Abbasî Devleti

Şehzade Selim

Yavuz Selim

Türkiye Biteyi(Florası)

Rıdaniye Savaşı

Piri Reis'in Haritası (İkinci Dünya Haritası)

Osmanlı Amirali Piri Reis'in 1528'de çizdiği ikinci dünya haritasından günümüze kalan parça, büyük bir haritanın kuzeybatı köşesi olup, Orta Amerika'nın yeni keşfedilmiş kıyılarını, Florida'yı, Kanada'nın kuzeydoğu köşesini, ve Grönland'ı gösterir. Piri R...

Osmaniye (şehir)

Osmaniye, Osmaniye ilinin merkezi olan şehirdir. Çukurova ilk çağlardan itibaren çeşitli uygarlıklara (Hitit, Pers, Roma) beşiklik yapmıştır.

Orta çağlar

Orta Çağ, Avrupa tarihinin geleneksel ve şematik olarak üç bölüme ayrılmasında, ortada kalan çağa verilen isimdir. Batı Roma İmparatorluğu' nun çöküşü ile başlayıp Rönesans Hareketi ile başlayan bir dönem içerisinde kademeli olarak son bulur.

Mısır Arap Cumhuriyeti

Luca Pacioli