Truva'nın İntikamı

Kısaca: Truva'nın İntikamı, Erhan Afyoncu tarafından yazılıp, Mayıs 2009'da basılan tarihi araştırma kitabıdır. Kitap Fatih Sultan Mehmed'in Truva medeniyeti ile ilişkisi, kişiliği ve İstanbul'un fethi'nin bilinmeyen yönleri üzerinde durur. ...devamı ☟

Truva'nın İntikamı, Erhan Afyoncu tarafından yazılıp, Mayıs 2009'da basılan tarihi araştırma kitabıdır. Kitap Fatih Sultan Mehmed'in Truva medeniyeti ile ilişkisi, kişiliği ve İstanbul'un fethi'nin bilinmeyen yönleri üzerinde durur.

Arka Kapak

II. Mehmed hem büyük bir maraşaldi, hem teşkilatçı bir devlet başkanıydı, hem sanatı ve sanatçıyı koruyan hükümdardı, hem de felsefeye ve serbest düşünceye önem veren, huzurunda tartışmalar yaptıran büyük bir padişahtı. Fatih, şehzadeliği döneminden itibaren eski Yunan filozoflarıyla ilgili kitapları, Herodot'u, Romalı tarihçi Titus Livius'u, Romalı tarihçi Quintus Curtius Rufus'u, Büyük İskender'in, papaların, imparatorların, Fransa krallarının ve Lombardlar'ın vekayinamelerini okumuştu. Rönesans dönemi hümanistleri Türkleri Truvalıların soyundan kabul edip, eserlerinde Asya'ya giden Truvalı bir grubun, yani Türklerin geri dönerek Yunanlılardan tekrar intikam aldığını anlatırlardı. Bütün yazılanlardan haberdar olan Fatih Sultan Mehmed, 1462'de Truva harabelerindeyken başını sallayarak, "Allah, beni bu şehrin ve halkının müttefiki olarak bu zamana kadar sakladı. Biz bu şehrin düşmanlarına galip geldik ve onların vatanlarını aldık. Yunanlıların biz Asyalılara karşı yaptıkları kötü davranışların intikamını, aradan uzun zaman geçmesine rağmen onların torunlarından aldık" demişti.

Kaynakça

Kaynaklar

Vikipedi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.