Özdemir Han

Portal|Tiyatro Özdemir Han,   gerçek adı; Özdemir Han Sağırosmanoğlu,   (d. 1932, Amasra - ö. 25 Kasım 1997, İstanbul), Tiyatro ve sinema oyuncusu.

Hukuk Fakültesi mezunu olan Özdemir Han, sanat hayatına Dormen Tiyatrosu`nda başladı. Daha sonra Şehir Tiyatroları kadrolarına katıldı. 35 yıl bu kurumda birçok çeşitli oyunda rol aldı. Ayrıca sinema filmleri de çeviren sanatçı, Şehir Tiyatroları`ndan emekli oldu.

Filmografisi



  • Çile Çiçekleri - 2000
  • Kızlar Yurdu - 1992
  • Deniz Kızı - 1987
  • Çulsuz Ali - 1973
  • Tophaneli Murat - 1971
  • Yaban Ali - 1971
  • Kara Dutum - 1970
  • Kördüğüm - 1970
  • Malkoçoğlu Cem Sultan - 1969
  • Kalbimdeki Yabancı - 1968
  • Bir Annenin Gözyaşları - 1967
  • Sevda - 1967
  • Osmanlı Kabadayısı - 1967
  • İntikam Uğruna - 1966
  • Ay Yıldız Fedaileri - 1966
  • Siyahlı Kadın - 1966
  • Tehlikeli Adımlar - 1965
  • İki Karpuz Bir Koltuğa Sığmaz - 1965
  • Silahların Sesi - 1965
  • Kırbaç Yarası - 1965
  • Ava Giden Avlanır - 1965
  • Ahtapotun Kolları - 1964
  • Yüz Karası - 1964
  • Satılık Kızlar - 1964
  • Nem Alacak Felek Benim - 1964
  • Kavgasız Yaşayalım - 1963
  • Şıpsevdi - 1963
  • Kadınlar Hep Aynıdır - 1963
  • Üç Çapkın Gelin - 1963
  • Şoförün Karısı - 1962
  • Cafer Çocuk Hırsızı - 1962
  • Gönülden Gönüle - 1961
  • Biz İnsan Değil miyiz - 1961
  • Minnoş - 1961
  • Naciyem - 1961
  • Ninno - 1959
  • Ölürüm de Ayrılmam - 1959
  • Ayrılık - 1958


Linkler





Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara


Görüşler

Bu konuda henüz görüş yazılmamış.
Gürüş/yorum alanı gerekli.
Markdown kodları kullanılabilir.

Özdemir Han ilgili konular

  • Devlet Tiyatrosu

    Devlet Tiyatrosu, Devlet Konservatuarı Tatbikat Sahnesi’nin bir aşaması olarak, 1949 yılında, “Devlet Tiyatro ve Operası” adıyla kurulmu
  • Refik Erduran

    Refik Erduran (d. 1928, İstanbul-ö.2016) Gazeteci ve oyun yazarı. Günlük fıkralarında güncel olayları, oyunlarında toplumsal bozuklukları i
  • Zafer Önen

    1942-43 tiyatro sezonu Ses Tiyatrosu'nda Ekrem Reşit Rey'in "Hava Cıva" operetiyle sahne hayatına başladı. Muammer Karaca, İstanbul Tiyatroları
  • Levent Tülek

    Levent Tülek (d. 1964), Türk sinema ve tiyatro oyuncusu.
  • Dormen Tiyatrosu

    Dormen Tiyatrosu Özel Tiyatro. 1957'de Haldun Dormen tarafından kurulan Dormen Tiyatrosu'nun ilk yeri Feriköy'deydi.
  • Tilbe Saran

    Tilbe Saran Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.
  • 5. Afife Tiyatro Ödülleri

    5. Afife Tiyatro Ödülleri ya da 5. Afife Jale Ödülleri, 2001 yılında, 12 dalda verilmiş olan tiyatro ödülleridir. Ödüller adlarını, ilk T
  • Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü

    Devlet Tiyatrosu, Devlet Konservatuvarı Tatbikat Sahnesi’nin bir aşaması olarak, 1949 yılında, "Devlet Tiyatro ve Operası" adıyla kurulmuştu
  • Han Tiyatrosu

    Han Tiyatrosu, 5 Kasım 2007