Şükriye Atav

thumb|right|Şükriye Atav

Şükriye Atav   (d. 1917, ö. 2000 - Antalya)   Tiyatro ve sinema sanatçısı.

1919`da ailesiyle birlikte Rusya`ya giderek orada öğrenim görürken, 1931`de Türkiye`ye dönen sanatçı, 1932`de halk dans oyunlarındaki başarısı sayesinde keşfedildi ve amatör olarak tiyatroya başladı. 1942` de İstanbul Şehir Tiyatrosu`nda görev yaptı. Bir çok sinema filmi ve dizide rol almıştır. Tiyatroda altı, sinemada bir Altın Portakal ödül sahibidir.

Filmografisi

  • Bebek - 1987
  • Ya Benimsin Ya Toprağın - 1987
  • Asılacak Kadın - 1986
  • Mavi Mavi - 1985
  • Yalnızım - 1985
  • Ayşem - 1984
  • Bedel - 1983
  • Günah - 1983
  • Kurban - 1983
  • Bir Yudum Mutluluk - 1982
  • Yalan - 1982
  • İtirazım Var - 1981
  • Tövbe - 1981
  • Nazey - 1979
  • Dertli Pınar - 1978
  • Deprem - 1976
  • Hınç - 1976
  • Analar Ölmez - 1976
  • Deli Gibi Sevdim - 1976
  • Babanın Oğlu - 1975
  • Enişte - 1975
  • Randevu - 1975
  • Çapkın Hırsız - 1975
  • Ah Nerede - 1975
  • Sezercik Küçük Mücahit - 1974
  • Enayi - 1974
  • Yalnız Adam - 1974
  • Ayrı Dünyalar - 1974
  • Yunus Emre - 1973
  • Azap - 1973
  • Anneler Günü - 1973
  • Asiye Nasıl Kurtulur? - 1973
  • Arap Abdo - 1973
  • Gönüller Fatihi Yunus - 1973
  • Oğlum Osman - 1973
  • Anadolu Ekspresi - 1973
  • Aşk Mahkumu - 1973
  • Umut Dünyası - 1973
  • Azat Kuşu - 1972
  • Sev Dedi Gözlerim - 1972
  • Yalan Dünya - 1972
  • Feryat - 1972
  • Kaderimin Oyunu - 1972
  • Ölüm Dönemeci - 1972
  • Alın Yazısı - 1972
  • Hakikat - 1972
  • Vefasız - 1971
  • Umutsuzlar - 1971
  • Emine - 1971
  • Ben Öldükçe Yaşarım - 1965
  • Papatya - 1956
  • Soysuz - 1950
  • Dinmeyen Sızı / Sonsuz Izdırap - 1949
  • Canavar - 1948
  • Düşkünler (Beyaz Baykuş) - 1948
  • Kılıbıklar - 1947
  • Yara - 1947
  • Senede Bir Gün - 1946
  • Nasreddin Hoca Düğünde - 1943


Linkler



Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar