Şebnem Özinal (d. Ankara), Türk tiyatro ve sinema oyuncusu.

Şebnem Özinal

Şebnem Özinal (d. Ankara), Türk tiyatro ve sinema oyuncusu.

İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü`nden mezun olan Şebnem Özinal, Dostlar Tiyatrosu, Tiyatro İstanbul, Dormen Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu, Tiyatrokare gibi topluluklarda rol aldı. Sinema filmleri çevirdi. Bir aktualite dergisinde tiyatro röportajları da yapan sanatçı, 1991 yılında "Çılgın Sonbahar" adlı oyunla Dormen Tiyatrosu`na katıldı. Burada, "Şahane Züğürtler", " Beşten Yediye", "Sevgilime Göz Kulak Ol ", "Arap Saçı", "Oyun Karıştı", "Bu Filmi Görmüştüm", "Popcorn", "Amphytrion 2000" ve "Bugün Git Yarın Gel" gibi oyunlarda önemli roller üstlendi.

Filmografi

  • ``Doktorlar``, (2006)
  • ``Teberik Şanssız``, (2005)
  • ``Tadımız Kaçmasın``, (2005)
  • ``Şeytan Sofrası``, (2004)
  • ``Gurbet Kadını``, (2003)
  • ``Yaz Gülü``, (2002)
  • ``Tutku Çemberi``, (2000)
  • ``Abuzer Kadayıf``, (2000)
  • ``Köstebek``, (1999)
  • ``Güle Güle``, (1999)
  • ``Aşkın Dağlarda Gezer``, (1999)
  • ``Böyle mi Olacaktı``, (1997)
  • ``Çiçek Taksi``, (1995)
  • ``Sonradan Görmeler``, (1994)


Linkler



Oyuncu-taslak

Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar