Şevval Sam

Düzenle|Nisan 2007 yetersiz Şevval Sam (d. İstanbul 11 Kasım 1973)Oyuncu ve şarkıcı.



Şevval Sam 11.11.1973 yılında İstanbul`da dünyaya geldi.İlköğretimini Hasan Ali Yücel İlköğretim okulunda okuyan Sam liseyi ISOV YAPI MESLEK LİSESİ`nde bitirdi.Üniversite`yı Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik bölümünü bitiren Sam, Şu anda çok başarılı bir oyuncudur. Şevval Sam`ın okuduğu şarkılara naif, masum ve özgün bi yorum katması kendisinin Allah vergisi güzel sesiyle yıllardır dizilerde, konserlerde misafir sanaçı olarak ve TV programlarında şarkı söylemesine açmaktadır. Kendisi düşkünü olduğu Klasik Türk Sanat Müziği dalında eserler okuduğu bir albüme sahiptir.

Sanatçı Leman Sam`ın küçük kızıdır. Beşiktaşlı Metin`le evlenmiş ve boşanmıştır. Bu evliliğinden Tarık Emir adında 1 oğlu vardır..



Filmografi

Yaşamın Kıyısından 2006

Yaşanmış Şehir Hikayeleri 2006

Yine de Aşığım 2005

Müjgan Bey 2004

Ziyaret 2004

Çocuğun Var Derdin Var 2004

Karaoğlan 2002

Yıldızların Altında 2002

Gülbeyaz 2002

Martılar ve İstanbul 2000

Aşkın Dağlarda Gezer 1999

Feride 1998

Süper Baba 1993



Albümleri

Sek 2006

İstanbul`s scret Eylül 2007



Bağlantılar

Şevval Sam Resmi Space

Sinematurk

Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar