Ahmet Saral

Kısaca: Ahmet Saral, (Ressam, Ebrucu, Fotoğrafçı) 1951 yılında İstanbul'da doğdu. ...devamı ☟

Ahmet Saral, (Ressam, Ebrucu, Fotoğrafçı) 1951 yılında İstanbul'da doğdu.

Resim yeteneği küçük yaşta keşfedildi, 12 yaşında eserleri Devlet Resim Heykel sergilerine kabul edilerek, Ankara, İzmir ve İstanbul'da sergilendi. Ortaokul ve lise yıllarında bir yandan klasik resim tekniğini geliştirirken bir yandan da geleneksel sanat tekniklerini öğrendi.

Bu tekniklerle "Ebru Resim Sanatı"nı birleştirerek, deneysel çalışmalara başladı. Yaşamını geçirdiği İstanbul, Köln, Düsseldorf, Bonn, Londra, Salzburg ve Viyana'da sanatçı profesörler ve müzelerin yönetiminde ki birçok seminer, kurs ve workshoplara katılarak, çağdaş resim sanatı ve sanat teknikleri üzerine bilgi ve tecrübelerini derinleştirdi. Önemli müzelerde ve kütüphanelerde araştırma ve incelemelerde bulundu. Uzun yıllar içinde özgün bir resim dili ve stili geliştirdi. Ebru tekniği ile yaptığı resimler, sanat otoritelerinin ve akademisyen sanatçıların ilgisini çekti.

  • 1995 - Saral'ın çalışmaları hakkında Skylife Magazin'de bir makale yayınlandı.
  • 1995 - Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Hüsamettin Koçan'ın yönettiği, Falez Sanat Galerisi'nde, dünya tarihinde ilk kez tamamı ebru tekniği ile yapılmış resimlerden oluşan, "Hayalden Gerçeğe" adlı, Ebru-Resim sergisini açtı.
  • 1996 - Uluslararası İstanbul Antika Fuarı'nda sergi açmaya davet edildi.
  • 2007 - AKZ'de açtığı sergisi ile ilgili Antik Dekor Dergisi'de bir makale yayınlandı.
  • 2009 - Sanatçının eserleri Avrupalı koleksiyonculara ve sanat meraklılarına hitap eden Visual ARTBEAT Magazin'de yayınlandı. Derginin 2009 Nisan ayında Uluslararası Brüksel Sanat Fuarında dağıtılacak sayısının kapağında da Saral'ın ilginç bir çalışması yer alıyor.
  • 2009 yılından itibaren özellikle Avrupa'nın Kültür ve Sanat Merkezi; Viyana'da sergilerini devam ettirmektedir.

Kaynakça

  • Cüneyt Taylaner, Ebru Sanatı, Skylife Magazin, Kasım 1995




Kaynaklar

Vikipedi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.