Alannah Myles

Alannah Myles (d. 25 Aralık 1958) ünlü bir Kanada'lı rock ve pop şarkıcısıdır. Sanatçı en çok, 1990 yılında çıkardığı "Black Velvet" ile bilinmektedir. Bu şarkısı ABD listelerinde 1 numaraya oturmuştur.

Alannah Myles (d. 25 Aralık 1958) ünlü bir Kanada'lı rock ve pop şarkıcısıdır. Sanatçı en çok, 1990 yılında çıkardığı "Black Velvet" ile bilinmektedir. Bu şarkısı ABD listelerinde 1 numaraya oturmuştur.

Hayatı

Toronto doğumlu olan sanatçı, çocukluğunu Buckhorn ve Toronto'da geçirmiştir. Çocukluğunda çiftliklerindeki atlara binmekten zevk alan Myles, ilk şarkısı "Ugly Little Cabbage In The Garden"ı 8 yaşındayken, bestelemiştir. Bu şarkısı sürekli onu kızdıran ablasına yazılmıştır. Ergenlik sıralarında gitar çalmasını öğrenen Myles, 18 yaşında barlarda şarkı söylemeye başlamıştır.

1989'da Atlantic Records ile anlaşan sanatçı ilk albümü "Alannah Myles"ı satışa sunmuştur. Albümü ve "Black Velvet" şarkısı büyük ilgi gören sanatçı, daha sonraki yıllarda Kanada'da listelerde yer alan birçok albüme imza atmıştır.

Diskografi

Yıl Albüm
1989 Alannah Myles
1992 Rockinghorse
1995 A-lan-nah
1997 Arrival
1998 Alannah Myles: The Very Best Of
2007 Black Velvet


Kaynaklar

Vikipedi

Görüşler

Bu konuda henüz görüş yazılmamış.
Gürüş/yorum alanı gerekli.
Markdown kodları kullanılabilir.

Alannah Myles ilgili konular

  • Torchwood

    Torchwood, Russel T. Davies tarafından oluşturulmuş bir İngiliz bilim-kurgu dizisidir. Doctor Who adlı dizinin bir spin-off'u olarak 2005 yılın
  • ABD 1990 yılı 1 numara şarkıları

    Bu liste, 1990 yılında Billboard dergisi tarafından 1 numaraya yükselen şarkıları içerir.
  • Alannah Myles

    Alannah Myles (d. 25 Aralık 1958) ünlü bir Kanada'lı rock ve pop şarkıcısıdır. Sanatçı en çok, 1990 yılında çıkardığı "Black Velvet
  • Jada Fire

    Tenisha Roberta Myles ya da takma adıyla Jada Fire (d. 1 Eylül 1976, Los Angeles), Amerikalı pornografik film oyuncusu.
  • Nörotipik

    Nörotipik (ya da NT) insanların nörolojik gelişimi ve durumları, dil bilgilerini ve sosyal işaretleri değerlendirme becerilerini birçok insan
  • Ken Follett

    Ken Follett (d. 5 Haziran 1949), tarihsel ve gerilim türü romanlar yazan Galli yazardır. Dünya çapında eserlerinin 100 milyondan fazla kopyası