Ali Cağaloğlu

Ali Cağaloğlu   (d. Ağustos 1930 - İstinye)   Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Ali Cağaloğlu

Ali Cağaloğlu   (d. Ağustos 1930 - İstinye)   Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.



İstanbul`un Cağaloğlu semtine adını veren Cağaloğlu Rüstem Paşa`nın torunu olan sanatçı, Adapazarı Halkevi tiyatro kolunun, Adapazarı`nda yerel tiyatronun ilk kurucularındandır. Tiyatro, sinema ve televizyonda çeşitli rollerde yer almıştır.



Filmografisi

  • İki Aile - 2006
  • Tatil Aşkları - 2004
  • Biz Boşanıyoruz - 2004
  • Ömerçip - 2003
  • Alacakaranlık - 2003
  • Yeter Anne - 2002
  • Benimle Evlenir misin - 2001
  • Çilekli Pasta - 2000
  • Hiç Bana Sordun mu? - 2000
  • Dadı - 2000
  • Gurbetçiler - 1996
  • Mahallenin Muhtarları - 1992
  • Kanca - 1986
  • Davacı - 1986
  • Güneşli Bataklık - 1977
  • Sevgili Dayım - 1977
  • İntikam Meleği / Kadın Hamlet - 1976
  • Batsın Bu Dünya - 1975
  • Yarınlar Bizim - 1975
  • Baba Bizi Eversene - 1975
  • Kuvvet Macunu - 1975
  • Güler misin Ağlar mısın - 1975
  • Eşkıya - 1966






Linkler







Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar