Ali Kemal İskender

Ali Kemal İskender Gerçek adı; Ali Kemal Asıliskender (d. 1940 Karabük - ö.

Ali Kemal İskender

thumb|right|Ali Kemal İskender Ali Kemal İskender   Gerçek adı; Ali Kemal Asıliskender   (d. 1940 - ö. 23 Eylül 2007 - İstanbul)   Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Türk tiyatro ve sinemasının emektar oyuncusu, "Karga Kemal" takma adıyla bilinirdi. Bir çok sinema ve dizi filmde rol aldı. Karadenizli "laz" tiplemeleriyle tanınan sanatçı, pankreas kanseri nedeniyle öldü.

Filmografisi

  • İnadım İnat - 2005
  • Oğlum İçin - 2003
  • Bizim Aile - 2001
  • Dedelerimi Evlendirirken - 2000
  • Şaşıfelek Çıkmazı - 2000
  • Uzun Gece - 1993
  • Kurdoğlu - 1991
  • Çizme - 1991
  • Devlerin Ölümü - 1990
  • Silah Arkadaşları - 1986
  • Yıkılmayan Adam - 1977




Linkler





Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar