Atasay Kamer

Kısaca: Atasay Kamer 1941 yılında Denizli Çivril'de doğmuştur., 1989 yılında Atasay Kuyumculuğu kurmuştur. Oğlu Cihan Kamer hâlen şirketin Genel Müdürlüğünü ve aynı zamanda da İstanbul Değerli Maden ve Mücevherat İhracatçıları Birliği Başkanlığını yapmaktadır. ...devamı ☟

Atasay Kuyumculuk'un sahibi Atasay Kamer
Atasay Kuyumculuk'un sahibi Atasay Kamer
1943 ÇivrilDenizli’de dünyaya gelen Atasay Kamer’in babası Hacı Mustafa Efendi Çivril'in ilk sarraflarından. Babasının yanında mesleğine ilk adımını atan Kamer, kuyumculuk eğitimini Anadolu’nun her kasabasındaki sarrafları ziyaret edip ticari bilgi ve tecrübesini arttırarak geçirdi. Kamer o dönemin zorluklarını şöyle anlatıyor: “İki sene Opel Station arabayla Türkiye’yi dolaştım. Geceleri otel parasından tasarruf etmek için arabamın arka koltuğunda yattım.”

Anadolu’dan sonra İstanbul’a dönen Kamer, bilezik ve alyans üzerine üretim yapan ilk atölyesini Mercan Kızlarağası Han’da açtı. Burada imalatçılık ve toptancılık yaptı. Şu anda halen faaliyet gösteren bir çok tanınmış firmanın temelini Atasay Kamer attı. 82’de Arpaş Kuyumculuk, 87’de Asgold Kuyumculuk, 89’da Atasay Kuyumculuk, 92’de Tolga Kuyumculuk, 97’de Atagold Kuyumculuk ve 99’da Atanaz Kuyumculuk’u kurdu.

Atasay Bey, Arpaş (Atasay-Rıfat-Raşit Pazarlama Anonim Şirketi) Kuyumculuk’tan 1991 senesinde ayrıldı. Asgold’un (Atasay-Selami) kurucularından Selami Özel 1992 senesinde Asgold’dan ayrıldıktan sonra Favori Kuyumculuk’u kurdu.

1994 yılında Atasay ve Asgold için şuanda mevcut 950 kişinin çalıştığı fabrikayı kuran Atasay Kamer kuyumculuk sektöründe bir duayen oldu. Atasay Bey’in yanında yetişen bir çok insan şuanda mesleklerini kendi kulvarlarında en iyi yerlerde devam ettiriyorlar.

Türkiye’de altın takı ihracatını ilk gerçekleştiren Atasay Bey’in düşüncesine göre ihracatta kuyumculuk sektörünün önünü açan, çağ atlatan Turgut Özal’dır. Sektörün ihracata açılmasına öncülük edişini Kamer şu şekilde anlatıyor: “1982 yılında Türk Parasını Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılınca, geçici kabulle altın getirip, işleyip ihraç etme kararı aldılar ve biz bu kararnamenin çıkışının hemen arkasından Ankara’ya gittik. Bu kararname ile çalışılamayacağını ve değiştirilmesini istedik. O zaman görüştüğümüz Adnan Kahveci bize “Cumartesi günü sizin istediğiniz şekilde, değişmiş olarak kararname çıkıyor” dedi ve kararname Cumartesi günü gerçekten bizim istediğimiz gibi çıktı. Bu kararın arkasından ben gümrüğe gittim. Bize yardımcı olmalarını istedim. Onlara kasa ve terazi hediye ettim. O zamandan beri Türkiye’nin ihracatı bin tona ulaştı. Dünya ikincisiyiz ve kısa vadede ilk sıraya yerleşeceğimize inanıyorum.”

Atasay Kamer ilk ihracatı 1981 senesinde Suudi Arabistan’a yaptı. Suudi Arabistan’da ‘Türk altını’ diye isim yaptı. 1985’den sonra Ortadoğu pazarındaki yavaşlamanın başlaması ile Amerika’ya yöneldi. 1987’de Amerika’ya ilk ihracatını gerçekleştirdi ve Amerika ofisini açtı. Şu anda Atasay Kuyumculuk üretiminin yüzde 80’ini Amerika’ya ihrac ediyor.

Şuanda Atasay Kuyumculuk’un genel müdürlüğünde Atasay Kamer’in oğlu Cihan Kamer var. Atasay Bey ise kendini geliştirmeye ve sektöre genç fikirleriyle katkıda bulunmaya devam ediyor.

Kaynak : http://www.atasay.com

misafir - 8 yıl önce
ATASAY KAMER BEY İLE ÇİVRİL MYO OKURKEN ( 2007 ) TANIŞMA FIRSATINI BULAMADIM. ÖNCEKLİKLE ÇİVRİL GİBİ ŞİRİN BİR İLÇEMİZE KATKILARIMDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM.ÇİVRİL'DE OKUDUĞUM ZAMANLAR BÜROSUNA HER GİTTİĞİMDE KAPININ ÜSTÜNDE İSTANBUL'DAYIM DİYE BİR NOT YAZILMIŞ OLUYORDU.EĞER KENDİSİ İSTANBUDAYSA GÖRÜŞMEYİ ÇOK İSTİYORUM.

Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.