Avni Dilligil

Avni Dilligil   (d. 1908 - Haifa (Lübnan), ö. 1971 - İstanbul)   Tiyatro, sinema oyuncusu ve yönetmen.

Avni Dilligil

Avni Dilligil   (d. 1908 - Haifa (Lübnan), ö. 1971 - İstanbul)   Tiyatro, sinema oyuncusu ve yönetmen.

thumb|right|Avni Dilligil

Liseyi İstanbul`da bitirdikten sonra, 1927`de Şehir Tiyatroları`nda ``"Hamlet"`` oyununda rol alarak sanat hayatına adım attı. Raşit Rıza Tiyatrosu, ``Türk Tiyatrosu``, ``Bizim Tiyatro``, ``Ses Opereti`` ve ``Gençlik Tiyatrosu`` `nda görev aldı. 1941 yılında ``"Kahveci Güzeli"`` filmiyle sinemada yer aldı. 1950`de ``"Oğlum İçin"`` filmiyle yönetmenliğe başladı. Dört film senaryosu yazmıştır.

Filmografisi

  • Bir Kadın Tuzağı 1971
  • Güller Ve Dikenler 1970
  • Merhamet 1970
  • Fıstık Gibi 1970
  • Saadet Güneşi 1970
  • Cafer Bey 1970
  • Babaların Günahı 1970
  • Bir Lokma Ekmek 1970
  • Darıldın mı Cicim Bana 1970
  • Şıllık 1970
  • Öp Beni Beybaba 1970
  • Yarım Kalan Saadet 1970
  • Erkek Fatma 1969
  • Serseri 1969
  • Karlı Dağdaki Ateş 1969
  • Kınalı Yapıncak 1969
  • Berduş 1969
  • Tel Örgü 1969
  • Ayşecik`le Ömercik 1969
  • Kimsesizim 1967
  • Kızılcıklar Oldu mu 1967
  • Paşa Kızı 1967
  • Çamaşırcı Güzeli 1966
  • İntikam Uğruna 1966
  • Hep O Şarkı 1965
  • Uzakta Kal Sevgilim 1965
  • Torpido Yılmaz 1965
  • Beyaz Atlı Adam 1965
  • Aşk ve İntikam 1965
  • Sevgim Ve Gururum 1965
  • Dudaktan Kalbe 1965
  • Gençliğe Veda 1965
  • Yasak Cennet 1965
  • Suçlu Çocuklar 1965
  • Hazreti Yusuf`un Hayatı 1965
  • Dünkü Çocuk 1965
  • Hak Yolunda 1965
  • Gönül Kuşu 1965
  • Gurbet Türküsü 1965
  • Şoförün Kızı 1965
  • Çiçekçi Kız 1965
  • İstanbul Kaldırımları 1964
  • İstikbal 1964
  • Yankesici Kız 1964
  • Mukadderat 1963
  • Rüzgar Zehra 1963
  • Liman Yosması 1963
  • Hiç mi Beni Sevmedin 1963
  • Kadınlar Hep Aynıdır 1963
  • Hayat Bazen Tatlıdır 1962
  • Küçük Hanımın Kısmeti 1962
  • Küçük Hanımın Şoförü 1962
  • Kiralık Koca 1962
  • Küçük Hanım Avrupa`da 1962
  • Çifte Kumrular 1962
  • Gönül Avcısı 1962
  • Hodri Meydan 1962
  • Otobüs Yolcuları 1961
  • Aşkın Saati Gelince 1961
  • Aşka Dönüş 1961
  • Sevimli Haydut 1961
  • Hatırla Sevgilim 1961
  • Ya O Ya Ben 1961
  • Küçük Hanımefendi 1961
  • Vahşi Kedi 1961
  • Oğlum 1961
  • Sokaktan Gelen Kadın 1961
  • Yeşil Köşkün Lambası 1960
  • Benli Emine 1960
  • Ölüm Peşimizde 1960
  • Gönül Kimi Severse 1959
  • Ana Hasreti 1956
  • Yaşlı Gözler 1955
  • Karacaoğlan 1955
  • Yetim Yavrular 1955
  • Beyaz Cehennem 1954
  • Evlat Acısı 1954
  • Mahallenin Namusu 1953
  • Oğlum İçin 1950
  • Köroğlu 1945
  • Sürtük 1942
  • Kahveci Güzeli 1941


Linkler





Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar