Banu Alkan

Kısaca: Banu Alkan (d. 1 Nisan 1958, Dubrovnik, Yugoslavya) Türk kadın sinema oyuncusu ve şarkıcısı ...devamı ☟

Banu Alkan (d. 1 Nisan 1958, Dubrovnik, Yugoslavya) Türk kadın sinema oyuncusu ve şarkıcısı

Banu Alkan, 1 Nisan 1958 de Yugoslavya`nın Dubrovnik kentinde dünyaya geldi. Ailesiyle birlikte 1966 yılının Aralık ayında Balkanlardan Balıkesir ili Edremit ilçesine göç etti. Sanatçı, 17 yaşındayken evli ve zengin bir işadamı olan Gürbüz Hanif`le birlikte olmaya başladı. 20 yıla yakın süren bu ilişki, Hanif`e kanser teşhisi konmasından kısa bir süre sonra ölmesiyle sona erdi. Alkan bu 20 yıl boyunca oldukça rahat bir hayat yaşamıştı. Banu Alkan 1989 yılında çektiği son filminden sonra uzun bir süre ortada görünmedi. 1998 yılında, “Neremi” adlı bir albüm çıkartarak gündeme oturdu. Oyuncunun şarkısı, sesi ve yorumu uzun süre eleştirildi ve ilgi odağı oldu. Alkan, 2001 yılında “Tuzu Kurular” ve 2005 yılında da “Kızma Birader” isimli televizyon dizilerinde oynadı. Banu Alkan, 1975 - 1989 yılları arasında çektiği filmlerle de, çıkardığı albümle de adından sürekli söz ettirmeyi başaran bir isimdir. “Afrodit” lakaplı sanatçı, her zaman olumlu tepki toplamasa da sürekli gündemde kalmayı başarmaktadır. Sinema kariyerine son veren sanatçı, Türk sinemasının unutulmaz isimleri arasında olmayı sürdürüyor.

Bazı Filmografisi

Banu Alkanın rol adlığı filmler sırasıyla-

  • ``Vurun Beni Öldürün`` (1980) - Zeynep
  • ``Günah Defteri`` (1981) - Pınar
  • ``Aşkların En Güzeli`` (1982) - Lale
  • ``Kadınca`` (1984) - Hülya
  • ``Arzu`` (1985) - Arzu
  • ``Seviyorum`` (186) - Banu
  • ``Afrodit`` (1987) - Cemile
  • ``Kızma Birader`` (2005) - Banu (Televizyon Dizi)


Linkler



Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.

Nikah Masası (film)
6 yıl önce

Nikah Masası, başrollerinde Ümit Besen ve Banu Alkan'ın yer aldığı 1982 tarihli sinema filmi. Ümit Besen Banu Alkan Güner Ümit Bülent Kayabaş Suzan Avcı Funda...

Ben de Özledim (film)
6 yıl önce

Senaryosunu Erdoğan Tünaş'ın yazdığı filmin başrollerinde Ferdi Tayfur ve Banu Alkan oynamaktadır. Filmin yapımcılığını ise yine filmin yönetmenliğini yapan...

Seviyorum
3 yıl önce

albümü Seviyorum, şarkı Seviyorum, 1986 yılında, yönetmenliğini Temel Gürsu'nun yaptığı, baş rollerini Banu Alkan ve Tolga Savacı'nın paylaştığı film...

Seviyorum, Türkiye ülke bayrağı, Türkiye, 1979, 1979 Eurovision Şarkı Yarışması, Ajda Pekkan, Arzu Ece, Athena (grup), Ayşegül Aldinç, Bana Bana, Beş Yıl í–nce On Yıl Sonra
Katiller De Ağlar
3 yıl önce

yönetmeliğini Orhan Elmas'ın yaptığı 1985 yapımı sinema filmi Cüneyt Arkın Banu Alkan Kenan Kalav Tuğrul Meteer Talat Gözbak Nuri Alço Kadir Savun Hüseyin Peyda...

Jeyan Mahfi Tözüm
6 yıl önce

1986 İçimde Bir His Var - 1986 Mavi Yolculuk - 1986 - Banu Alkan Seviyorum - 1986 - Banu Alkan Sıcak Yatak - 1986 - Harika Avcı Sultanoğlu - 1986 Al Dudaklım...

Erkekçe
3 yıl önce

Suna Yıldızoğlu, Yasemin Evcim, Ahu Tuğba, Bahar Öztan, Ayşegül Aldinç, Banu Alkan, Harika Avcı, Fulden Uras, Nazan Ayaz, Müjde Ar, Güngör Bayrak, Hülya...

Erkekçe, 1980, 2005, Ahu Tuğba, Ayşegül Aldinç, Banu Alkan, Erol Atar, Güngör Bayrak, Hülya Avşar, Hıncal Uluç, Müjde Ar
1958'de Türkiye
6 yıl önce

Ali Ağca, suikastçı 16 Ocak - Ayşenur İslam, hükûmet bakanı 1 Nisan - Banu Alkan, oyuncu 6 Mayıs - Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanı Haluk Ulusoy...

Aşkların En Güzeli (film, 1982)
6 yıl önce

yatılı bir kolejde okumaktadır. Filmin başlıca oyuncuları Kadir İnanır ve Banu Alkan'dır. IMDb'de Aşkların En Güzeli SinemaTürk'te Aşkların En Güzeli...