Belkıs Dilligil

Kısaca: Belkıs Dilligil (gerçek adı Belkıs Bergüzar Fırat) (d. 19 Şubat 1929 - İstanbul, ö. ...devamı ☟

Belkıs Dilligil
Belkıs Dilligil

Belkıs Dilligil   (gerçek adı Belkıs Fırat)  (d. 19 Şubat 1929 - İstanbul, ö. 10 Mayıs 1995 - İstanbul),   tiyatro ve sinema oyuncusu.

Avni Dilligil`in ikinci eşi olan sanatçı, çeşitli tiyatro oyunlarında oynadı. Sinema ve dizi filmler çevirdi. Bir trafik kazasında öldü.

Filmografisi

  • Bir Milyara Bir Çocuk - 1990
  • Bir Aşk Bin Günah - 1989
  • Sevgi Dünyası - 1987
  • Tele Kızlar - 1985
  • Kayıp Kızlar - 1984
  • Çarıklı Milyoner - 1983
  • Davetsiz Misafir - 1983
  • Yürek Yarası - 1982
  • Mine - 1982
  • Şıngırdak Şadiye - 1982
  • Yedi Bela Hüsnü - 1982
  • Biz Böyle Severiz - 1979
  • Korkusuz Korkak - 1979
  • Cafer`in Çilesi - 1978
  • Minik Cadı - 1975
  • Anneler Günü - 1973
  • Özleyiş - 1973
  • Mahallenin Namusu - 1953
  • Oğlum İçin - 1950


Linkler



Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konular

10 mayıs 1929 1995 avni dilligil

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.

Avni Dilligil
3 hafta önce

Dilligil, Belkıs Dilligil ile olan evliliğinden kendisi gibi oyuncu olan çocuğu Çiçek Dilligil ve Devlet Tiyatroları eski genel müdürü Rahmi Dilligil...

Avni Dilligil, 1908, 1971, Haifa, Lübnan, Küçük Hanımın Şoförü, Küçük Hanımefendi, Raşit Rıza
Çiçek Dilligil
3 yıl önce

Tiyatroları eski Genel Müdürü Rahmi Dilligil'in kardeşi, oyuncu ve yönetmen Avni Dilligil ile oyuncu Belkıs Dilligil'in kızı olan sanatçı, sahne içinde yetişmesine...

Mine (film, 1982)
3 hafta önce

Şoray - Mine Cihan Ünal - İlhan Hümeyra - Perihan Kerim Afşar - Doktor Belkıs Dilligil - Reyhan Selçuk Uluergüven - Cemil Celile Toyon - Esin Orhan Çağman...

Yüzbaşı Tahsin
3 yıl önce

Arıburnu (Yüzbaşı Tahsin) Nedret Güvenç (Belkıs) Nuri Genç Salih Tozan (Ali) Cahit Gürkan Belkıs Fırat (Belkıs Dilligil) (Pakize) Gülsevim Gemiyakan (Ayşe)...

Beni Mahvettiler
3 hafta önce

hikâyesi anlatılmaktadır. Muhterem Nur Atalay Özçakır Türkan Erçizer Belkıs Dilligil Muammer Gözalan Feridun Çölgeçen Lebibe Çakın Osman Alyanak Necabettin...

Bir Milyara Bir Çocuk
1 ay önce

Gruda Müge Akyamaç Hümeyra Akbay Ekrem Dümer Selçuk Yula Orhan Çağman Belkıs Dilligil Aykut Oray Aydemir Akbaş Ahmet Özbalkan Güler Ökten Gülsen Tuncer Güzin...

Yedi Bela Hüsnü
4 hafta önce

Altuğ: Cemal Ali Şen: Malik Atilla Ergün: Necati Nermin Denizci: Fatma Belkıs Dilligil: Makbule Yaşar Şener: Bakkal Fehmi Hakkı Kıvanç: Kahveci Musa Ajlan...

Çarıklı Milyoner
1 yıl önce

(Bayram'ın babası) (Ali Şen) Osman Efendi - (Reha Yurdakul) Meloş - (Belkıs Dilligil) Muhasebe Müdürü - (Selim Naşit) Avukat Hürrem - (Hüseyin Kutman) Gazete...