Belkıs Dilligil

Belkıs Dilligil (gerçek adı Belkıs Bergüzar Fırat) (d. 19 Şubat 1929 - İstanbul, ö.

Belkıs Dilligil   (gerçek adı Belkıs Fırat)  (d. 19 Şubat 1929 - İstanbul, ö. 10 Mayıs 1995 - İstanbul),   tiyatro ve sinema oyuncusu.

Avni Dilligil`in ikinci eşi olan sanatçı, çeşitli tiyatro oyunlarında oynadı. Sinema ve dizi filmler çevirdi. Bir trafik kazasında öldü.

Filmografisi

  • Bir Milyara Bir Çocuk - 1990
  • Bir Aşk Bin Günah - 1989
  • Sevgi Dünyası - 1987
  • Tele Kızlar - 1985
  • Kayıp Kızlar - 1984
  • Çarıklı Milyoner - 1983
  • Davetsiz Misafir - 1983
  • Yürek Yarası - 1982
  • Mine - 1982
  • Şıngırdak Şadiye - 1982
  • Yedi Bela Hüsnü - 1982
  • Biz Böyle Severiz - 1979
  • Korkusuz Korkak - 1979
  • Cafer`in Çilesi - 1978
  • Minik Cadı - 1975
  • Anneler Günü - 1973
  • Özleyiş - 1973
  • Mahallenin Namusu - 1953
  • Oğlum İçin - 1950


Linkler



Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara


Görüşler

Bu konuda henüz görüş yazılmamış.
Gürüş/yorum alanı gerekli.
Markdown kodları kullanılabilir.

Belkıs Dilligil ilgili konular

Belkıs Dilligil
Belkıs Dilligil