Bilge Zobu

Bilge Zobu   (d. 7 Eylül 1932 - İstanbul)   Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Bu makalenin ilgili olduğu konu başlıkları: bilge zobu, 1932, 7 eylül, ah güzel i̇stanbul, kapıcılar kralı (film), kemal sunal, lüküs hayat, tosun paşa (film), vasfi rıza zobu, zübük (film), i̇stanbul
Bilge Zobu   (d. 7 Eylül 1932 - İstanbul)   Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

İstanbul Şehir Tiyatroları sanatçısı olan Zobu, kurumdan emekli olmasına rağmen konuk oyuncu olarak rol almayı sürdürdü. Bir çok sinema filmi ve dizide rol aldı. Vasfi Rıza Zobu`nun yeğenidir. Kemal Sunal filmlerinde yardımcı oyuncu rollerinde yer almıştır.

Rol aldığı bazı oyunlar





Filmografisi

  • Beyaz Melek - 2007
  • Bizim Mahalle - 1993
  • Gülen Adam - 1989
  • Ah Bir Çocuk Olsaydım - 1988
  • Sızı - 1987
  • Yıllar - 1987
  • Ayrılık Hasreti - 1986
  • Çalıkuşu - 1986
  • Milyarder - 1986
  • Çıplak Vatandaş - 1985
  • Üşütük - 1984
  • Namuslu - 1984
  • Çarıklı Milyoner - 1983
  • Gırgıriyede Cümbüş Var - 1983
  • Talih Kuşu - 1982
  • Baş Belası - 1982
  • Berduşlar - 1982
  • Gırgıriyede Şenlik Var - 1981
  • Şabancık - 1981
  • Zübük - 1980
  • Minik Serçe - 1978
  • Üşütük - 1978
  • Mavi Mercedes - 1977
  • Güllüşah İle İbo - 1977
  • Bizim Kız - 1977
  • Nereye Bakıyor Bu Adamlar - 1976
  • Tosun Paşa - 1976
  • Tantana Kardeşler - 1976
  • Kapıcılar Kralı - 1976
  • Öyle Olsun - 1976
  • İşte Hayat - 1975
  • Baba Bizi Eversene - 1975
  • Hayat Bayram Olsa - 1973
  • Ah Güzel İstanbul - 1966
  • Kızıl Vazo - 1961 Hüseyin
  • Bu Vatanın Çocukları - 1959
  • Yaşamak Hakkımdır - 1958


Linkler





Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

1932 7 eylül ah güzel i̇stanbul kapıcılar kralı (film) kemal sunal lüküs hayat tosun paşa (film) vasfi rıza zobu zübük (film) i̇stanbul
...

Okuma Önerileri

Gülen Adam (film)
3 yıl önce

Gülen Adam, Kemal Sunal'ın başrolünde oynadığı, yönetmenliğini Kartal Tibet'in yaptığı 1989 yapımı komedi filmidir.

Gülen Adam (film), 1989, 1990, Allmovie, Beyazperde, Cahit Berkay, IMDb, Kartal Tibet, Kemal Sunal, Ocak, Sinema.com
Zübük (film)
2 yıl önce

Zübük, Aziz Nesin'in aynı adlı romanından sinemaya uyarlanmış, yönetmenliğini Kartal Tibet'in, senaristliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı 1

Zübük (film), Allmovie, Aziz Nesin, Beyazperde, IMDb, Kartal Tibet, Kemal Sunal, Sinema.com, SinemaTürk, Metin Serezli, Nevra Serezli
Tosun Paşa (film)
3 yıl önce

Ahmet Tosun Paşa ya da Kavalalı Tosun Paşa - Mısır hidivi Kavalalı Mehmed Ali Paşa'nın oğlu

Tosun Paşa (film), Adile Naşit, Allmovie, Ayşen Gruda, Beyazperde, Ertem Eğilmez, IMDb, Kartal Tibet, Kemal Sunal, Müjde Ar, Sinema
İstanbul'daki ilköğretim okulları listesi
2 yıl önce

İstanbul'daki ilköğretim okulları listesi, İstanbul ili sınırları içindeki 1,526 ilköğretim veya dengi eğitim kurumunun ilçelere göre s

Ah Güzel İstanbul (film, 1966)
3 yıl önce

''Ah Güzel İstanbul'', 1966 yapımı bir Türk filmdir. Senaryosunu Safa Önal ve Ayşe Şasa 'nın birlikte yazdıkları bu kara komedi tarzındaki

Bilge Zobu
3 yıl önce

Bilge Zobu   (d. 7 Eylül 1932 - İstanbul)   Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Bilge Zobu, 1932, 7 Eylül, Ah Güzel İstanbul, Kapıcılar Kralı (film), Kemal Sunal, Lüküs Hayat, Tosun Paşa (film), Vasfi Rıza Zobu, Zübük (film), İstanbul
Baba Bizi Eversene
3 yıl önce

Baba Bizi Eversene 1975 yapımı komedi tarzı Türk filmidir. Yönetmen Oksal Pekmezoğlu'dur. Senaryo Ahmet Üstel'e aittir.

Perihan Abla
3 yıl önce

''Perihan Abla'' 1986-1988 yılları arasında TRT'de yayınlanan Perran Kutman'ın başrolde oynadığı yerli dizidir.

Milyarder (film)
3 yıl önce

''Milyarder'', 1986 Türkiye yapımı Kartal Tibet'in yönettiği komedi dram sinema filmidir. Film Türkiye'nin küçük ilçerinden biri olan Mesudi

İbo ile Güllüşah
3 yıl önce

''İbo ile Güllüşah'', yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın üstlendiği, 1977 yapımı bir Türk filmidir. Güldürü türündeki bu sinema filminin

...

Görüşler

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.