Bilge Zobu

Kısaca: Bilge Zobu   (d. 7 Eylül 1932 - İstanbul)   Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. ...devamı ☟

Bilge Zobu   (d. 7 Eylül 1932 - İstanbul)   Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

İstanbul Şehir Tiyatroları sanatçısı olan Zobu, kurumdan emekli olmasına rağmen konuk oyuncu olarak rol almayı sürdürdü. Bir çok sinema filmi ve dizide rol aldı. Vasfi Rıza Zobu`nun yeğenidir. Kemal Sunal filmlerinde yardımcı oyuncu rollerinde yer almıştır.

Rol aldığı bazı oyunlar





Filmografisi

  • Beyaz Melek - 2007
  • Bizim Mahalle - 1993
  • Gülen Adam - 1989
  • Ah Bir Çocuk Olsaydım - 1988
  • Sızı - 1987
  • Yıllar - 1987
  • Ayrılık Hasreti - 1986
  • Çalıkuşu - 1986
  • Milyarder - 1986
  • Çıplak Vatandaş - 1985
  • Üşütük - 1984
  • Namuslu - 1984
  • Çarıklı Milyoner - 1983
  • Gırgıriyede Cümbüş Var - 1983
  • Talih Kuşu - 1982
  • Baş Belası - 1982
  • Berduşlar - 1982
  • Gırgıriyede Şenlik Var - 1981
  • Şabancık - 1981
  • Zübük - 1980
  • Minik Serçe - 1978
  • Üşütük - 1978
  • Mavi Mercedes - 1977
  • Güllüşah İle İbo - 1977
  • Bizim Kız - 1977
  • Nereye Bakıyor Bu Adamlar - 1976
  • Tosun Paşa - 1976
  • Tantana Kardeşler - 1976
  • Kapıcılar Kralı - 1976
  • Öyle Olsun - 1976
  • İşte Hayat - 1975
  • Baba Bizi Eversene - 1975
  • Hayat Bayram Olsa - 1973
  • Ah Güzel İstanbul - 1966
  • Kızıl Vazo - 1961 Hüseyin
  • Bu Vatanın Çocukları - 1959
  • Yaşamak Hakkımdır - 1958


Linkler





Kaynaklar

Vikipedi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.

Melike Zobu
3 hafta önce

Melike Zobu, (d. 1963, istanbul) Türk tiyatro ve sinema oyuncusu. Melike Zobu, Vasfi Rıza Zobu'nun yeğeni, tiyatro ve sinema oyuncusu Bilge Zobu'nun kuzenidir...

Vasfi Rıza Zobu
3 hafta önce

zobu.html ^ https://www.evrensel.net/yazi/80629/ve-tiyatro-ve-sinema-ve-bilge-zobu IMDb'de Vasfi Rıza Zobu SinemaTürk'te Vasfi Rıza Zobu...

Vasfi Rıza Zobu, Vasfi Rıza Zobu
Sersem Kocanın Kurnaz Karısı
2 hafta önce

Necdet Yakın, Ani İpekkaya, Birsen Kaplangı, Şehime Erton, Ragıp Yavuz ve Bilge Zobu gibi sanatçıların rol aldığı; Çetin İpekkaya'nın yönettiği oyun İstanbul...

Gülen Adam
3 yıl önce

Kemal Sunal - Yusuf Şaplak Aydan Burhan - Naciye Ahmet Sezerel - Oktay Bilge Zobu - Naciye'nin Babası Diler Saraç - Ebe Fatma Gülten Ceylan - Yusuf’un annesi...

İbo ile Güllüşah
1 yıl önce

- Güllüşah Ayşen Gruda - Nazlı Ali Şen - Kör Musa Deniz Türkali - Oya Bilge Zobu - Feyyaz Paker Celile Toyon - Güllüşah'ın Annesi Muadelet Tibet - Hanife...

Baba Bizi Eversene
3 yıl önce

Sevim Hulusi Kentmen, Fazıl Bey Serpil Nur, Şermin Sinan Ecer, Erol Bilge Zobu, Tamburi Sami Bey Diler Saraç, Nevin Ali Cağaloğlu, Karhan Feridun Çölgeçen...

Bu Vatanın Çocukları
2 hafta önce

ederler. Yılmaz Güney Talat Gözbak Nurhan Nur Atilla Engin Nesrin Gökkaya Bilge Zobu Atıf Kaptan Ali Ekdal ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından...

Beyaz Melek
3 hafta önce

Cezmi Baskın Ayhan Kavas Hüseyin Avni Danyal Deniz Oral Gazanfer Özcan Bilge Zobu Lale Belkıs Sinemalar.com sayfası26 Kasım 2007 tarihinde Wayback Machine...

Beyaz Melek, Cezmi Baskın, Cihat Tamer, Hüseyin Avni Danyal, Mahsun Kırmızıgül, Suna Selen, Yavuz Bingöl, Yıldız Kenter, Zazaca