Boney M

Kısaca: Boney M, Bobby Farrell, Liz Mitchell, Marcia Barrett, Maizie Williams ve Claudja Barry' den oluşan disko, pop müzik grubu. 1974 yılında Offenbach-Almanya'da plak yapımcısı Frank Farian tarafından "Baby Do You Wanna Bump" adlı şarkı Boney M grubu adı altında yayınlanmış ve 1975 yılında Hollanda disko ve televizyonları grubu görmek isteyince grup doğmak zorunda kalmıştır. ...devamı ☟

Boney M
Boney M



Boney M, Bobby Farrell, Liz Mitchell, Marcia Barrett ve Claudia Barry`dan oluşan disko, pop müzik grubu.

1974 yılında Offenbah-Almanya`da plak yapımcısı Frank Farian tarafından "Baby Do You Wanna Bump" adlı şarkı Boney M grubu adı altında yayınlanmış ve 1975 yılında Hollanda disko ve televizyonları grubu görmek isteyince grup doğmak zorunda kalmıştır.

Ma Baker, Felicidad, Rasputin, Dady Cool gibi 1970`lerin hit şarkılarını üretmişlerdir.

2. singılları olan ``Daddy Cool`` 5 hafta süreyle Almanya, Hollanda ve İngiltere`de Chart 20 de liste başında yer almıştır.

Diskografi

  • 1976 LP / MC Take The Heat Off Me
  • 1976 LP / MC Daddy Cool
  • 1977 LP / MC Love For Sale
  • 1977 LP / Ma Baker / Daddy Cool / Sunny
  • 1977 LP / Lo Mejor De Boney M
  • 1978 LP / Baby Do You Wanna Dance
  • 1978 LP / MC Nightflight To Venus
  • 1978 LP / MC Rivers Of Babylon
  • 1980 LP / MC The Magic of Boney M - 20 Golden Hits


Kaynak

Kaynaklar

Vikipedi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.

Boney M Resimleri

Boney M.
3 yıl önce

Boney M, Alman plak yapımcısı Frank Farian tarafından kurulan Avrupa-Karayipler kökenli vokal grubu. Batı Almanya'da kurulan grubun ilk dört üyesi Jamaikalı...

Bobby Farrell
4 ay önce

pop ve disko grubu Boney M.'in tek erkek üyesiydi. Hollanda'da DJ olarak çalışırken yapımcı Frank Farian'ın teklifi üzerine Boney M. grubuna girdi. 1981...

Rasputin
4 ay önce

"Rasputin", Alman euro disco grubu Boney M.'in 1978 tarihli Nightflight to Venus albümünden bir singledır. Şarkı grubun yaratıcısı Frank Farian, George...

Grigori Yefimoviç Rasputin, 1869, 1916, 22 Ocak, 29 Aralık, Cilysler, Hemofili, Mistik, Neva, Petrograd, Rus
Eurochart Hot 100 Singles
3 yıl önce

adlı çalışmasıdır. Madonna (15) ABBA (12) Michael Jackson (10) Eminem (7) Boney M (6) Justin Timberlake (6) Elton John (5) Whitney Houston (5) Britney Spears...

Turisas
5 ay önce

etkileri de görülmektedir. Grup şu ana kadar dört stüdyo albümü yayımlamıştır. Boney M.'nin "Rasputin" şarkısına cover yapmalarıyla popüler olmuşlardır....

Duck Sauce
3 yıl önce

sanatçıdan esinlenilen "Barbra Streisand" adındaki şarkıyı yayınladı. Şarkıda Boney M'in "Gotta Go Home" ve Alman grup Nighttrain'in "Hallo Bimmelbahn" adlı eserlerinden...

Placebo (müzik grubu)
4 ay önce

Gainsbourg Alex Chilton Asia Argento Alison Mosshart Michael Stipe The Smiths Boney M Sinead O'Connor Depeche Mode Kate Bush Pixies Johnny Cash David Bowie yer...

Sometimes I Feel Like a Motherless Child
3 yıl önce

ran out of songs to play after being called back for multiple encores. Boney M. ikinci albümü Love for salede kullandı. Van Morrison hem Poetic Champions...