Boney M

Boney M, Bobby Farrell, Liz Mitchell, Marcia Barrett, Maizie Williams ve Claudja Barry' den oluşan disko, pop müzik grubu.
1974 yılında Offenbach-Almanya'da plak yapımcısı Frank Farian tarafından "Baby Do You Wanna Bump" adlı şarkı Boney M grubu adı altında yayınlanmış ve 1975 yılında Hollanda disko ve televizyonları grubu görmek isteyince grup doğmak zorunda kalmıştır.

Boney M

230px|thumb|right|Boney M

Boney M, Bobby Farrell, Liz Mitchell, Marcia Barrett ve Claudia Barry`dan oluşan disko, pop müzik grubu.

1974 yılında Offenbah-Almanya`da plak yapımcısı Frank Farian tarafından "Baby Do You Wanna Bump" adlı şarkı Boney M grubu adı altında yayınlanmış ve 1975 yılında Hollanda disko ve televizyonları grubu görmek isteyince grup doğmak zorunda kalmıştır.

Ma Baker, Felicidad, Rasputin, Dady Cool gibi 1970`lerin hit şarkılarını üretmişlerdir.

2. singılları olan ``Daddy Cool`` 5 hafta süreyle Almanya, Hollanda ve İngiltere`de Chart 20 de liste başında yer almıştır.

Diskografi

200px|thumb|right|Hitcollection albüm kapağı
  • 1976 LP / MC Take The Heat Off Me
  • 1976 LP / MC Daddy Cool
  • 1977 LP / MC Love For Sale
  • 1977 LP / Ma Baker / Daddy Cool / Sunny
  • 1977 LP / Lo Mejor De Boney M
  • 1978 LP / Baby Do You Wanna Dance
  • 1978 LP / MC Nightflight To Venus
  • 1978 LP / MC Rivers Of Babylon
  • 1980 LP / MC The Magic of Boney M - 20 Golden Hits


Kaynak



Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar