Bonnie Lynn Hunt (d. 22 Eylül 1961, Şikago) Emmy, Altın Küre adaylıkları bulunan ABD`li aktris, yönetmen, komedyen, yazar.

Bonnie Hunt

Bonnie Lynn Hunt (d. 22 Eylül 1961, Şikago) Emmy, Altın Küre adaylıkları bulunan ABD`li aktris, yönetmen, komedyen, yazar.

Biyografi

İlk Yılları

Bob ve Alice Hunt`ın kızıdır. Anne ve babasının isimleri Hunt`ın kurduğu şirketin ismine esin kaynağı olmuştur. (Bob&Alice)3 tane kendinden büyük erkek kardeşi (Patrick, Kevin, Tom) 2 tane büyük kız kardeşi (Cathy ve Carol) ve bir de Helen adında kendinden küçük kardeşi vardır. Hunt Katolik okullarda eğitim aldı. Bunlar St.Ferdinand ve Notre Dame Lisesi`dir.

1982 yılında, Chicago-Nortwestern Memoroial Hospital`da kanser hemşireliği yaptı. 1986`da a€˜`The Second City`` adlı oyunda a€˜`An Impulsive Thing`` topluluğunun bir parçası olarak peformansını sergiledi.

Kişisel Hayatı

1988 yılında Hunt bir bankacı olan John Murphy ile evlendi. Fakat, 6 Haziran2006 tarihinde David Letterman`ın şov programında tekrar yalnız olduğunu açıkladı. Aynı zamanda Beethoven film setinde tanıştığı David Duchovny ile 1991 yılından beri iyi dosttur.

Filmografi

bgcolor="#CCCCCC"
Yıl !! İsim !! Rol !! Notlar
2006 >| ``From Hair To Eternity || Martha Bakerson ||
2006 >| ``Cars`` || Sally Carrera (2002 Porsche 911) || Ses
2005 >| ``Cheaper by the Dozen 2`` || Kate Baker ||
2003 >| ``Cheaper by the Dozen `` || Kate Baker ||
2002 >| ``Stolen Summer`` || Margaret O`Malley || Sınırlı Gösterim
2001 >| ``Monsters, Inc.`` || Bayan Flint || Ses
2000 >| ``Return to Me`` || Megan Dayton || Ayıca yönetmen ve senarist
1999 || ``Yeşil Yol`` || Jan Edgecomb ||
Random Hearts`` >| Wendy Judd ||
1998 || ``Kissing a Fool`` || Linda Streicher ||
A Bug`s Life`` >| Rosie || Ses
1996 || ``Jerry Maguire`` || Laurel Boyd ||
Getting Away with Murder`` >| Dr. Gail Holland ||
1995 || ``Jumanji`` || Sarah Whittle/Madam Serena ||
Now and Then`` >| Bayan DeWitt ||
1994>| ``Only You`` || Kate Corvatch ||
1993 || ``Beethoven 2`` || Alice Newton ||
Dave `` >| White House Tour Guide ||
1992 >| ``Beethoven`` || Alice Newton ||
1988 >| ``Rain Man || Sally Dibbs ||
DEFAULTSORT:Hunt,Bonnie

Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar