Christian Bale

Kısaca: Christian Charles Philip Bale (d. 30 Ocak 1974, Galler) Galli sinema oyuncu. Amerikan Sapığı (American Psycho) ve Batman Başlıyor (Batman Begins) filmlerinde rol aldı. ...devamı ☟

Christian Charles Philip Bale (d. 30 Ocak 1974, Galler) Galli sinema oyuncu. Amerikan Sapığı (American Psycho) ve Batman Başlıyor (Batman Begins) filmlerinde rol aldı.

Filmografi

Yıl İsim Rol
2008 ``The Dark Knight`` Bruce Wayne/Batman
2007 ``10 to Yuma`` Dan Evans
``I`m Not There`` Unknown role
2006 ``The Prestige`` (Prestij) Alfred Borden
``Rescue Dawn`` Dieter
2005 ``The New World`` (Yeni Dünya) John Rolfe
``Harsh Times`` (Acımasız Hayat) Jim David
``Batman Begins`` (Batman Başlıyor) Bruce Wayne/Batman
2004 ``Howl`s Moving Castle`` Howl
``The Machinist`` (Makinist) Trevor Reznik
2002 ``Equilibrium`` (İsyan) Cleric John Preston
``Reign of Fire`` (Ateş Krallığı) Quinn Abercromby
``Laurel Canyon`` Sam
2001 ``Captain Corelli`s Mandolin`` (Corelli`nin Mandolini) Mandras
2000 ``Shaft`` (Korkusuz) Walter Wade, Jr.
``American Psycho`` (Amerikan Sapığı) Patrick Bateman
1999 ``Mary, Mother of Jesus`` (İsayı Doğuran Meryem) Jesus of Nazareth
``A Midsummer Night`s Dream`` (Bir Yaz Gecesi Rüyası) Demetrius
1998 ``All the Little Animals`` Bobby Platt
``Velvet Goldmine`` Arthur Stuart
1997 ``Metroland`` Chris
1996 ``The Portrait of a Lady `` (Bir Kadının Portresi) Edward Rosier
``The Secret Agent`` Stevie
1995 Pocahontas Thomas
1994 Little Women (Küçük Kadınlar) Laurie
``Prince of Jutland`` Amled
1993 ``Swing Kids`` Thomas Berger
1992 Newsies Jack “Cowboy” Kelly
1991 ``A Murder of Quality`` Tim Perkins
1990 ``Treasure Island`` (Televizyon) Jim Hawkins
1989 ``Henry V`` Falstaff`s Boy
1987 ``Empire of the Sun`` (Güneş İmparatorluğu) Jim Graham
``Mio in the Land of Faraway`` Jum-Jum
``Heart of the Country`` Ben Harris
1986 ``The Mystery of Anna`` Alexei


Dış bağlantılar



Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konular

1974 1986 1987 1989 1990 1991 1992 1993 1994 1995

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.

Christian Bale Resimleri

Şafak Harekatı (film)
5 yıl önce

Rescue Dawn) Christian Bale ve Steve Zahn olan 2006 yapımı film. Yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını Werner Herzog yapmaktadır. Christian Bale bu rolle...

Swing Kids (film)
6 yıl önce

Swing Kids, Robert Sean Leonard ve Christian Bale başrollerini paylaştığı, Nasyonel Sosyalist Parti Almanyasını ve bu dönemde ortamdan soyutlanıp Amerikalılara özenerek Swing...

3:10 Treni
6 yıl önce

Daves yönetmiş, Russell Crowe'un oynadığı Ben Wade rolünü Glenn Ford, Christian Bale 'in oynadığı Dan Evans rolünü de Van Heflin üstlenmişlerdi. Bu 1957...

Makinist (film)
3 yıl önce

oyuncusu Christian Bale'dir. Makinist, sanayide torna ustası olarak çalışan ve insomnia (uyuyamama) hastalığı olan Trevor Reznik (Christian Bale)'in hikâyesidir...

Makinist (film), Spain ülke bayrağı, İspanya, 2004, Christian Bale, Fight Club, Halüsinasyon, IMDb, Memento, Paranoya, Çek
Amerikan Sapığı
6 yıl önce

ve Christian Halsey Solomon tarafından kaleme alınmış, Mary Harron tarafından yönetilmiş bir suç-korku-gerilim filmidir. Baş rolde Christian Bale, yan...

Beni Orada Arama
6 yıl önce

canlandırıldı. Bu oyuncular; Marcus Carl Franklin, Ben Whishaw, Heath Ledger, Christian Bale, Richard Gere ve Cate Blanchett. Filmin yönetmenliğini Todd Haynes üstlenmiştir...

Prestij
3 yıl önce

ve eşi Emma Thomas görev almıştır. Başlıca rollerde; Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine, Scarlett Johansson, David Bowie'nin yer aldıkları film...

The Eerie Cold
6 yıl önce

of Perdition adlı şarkının sonu aslında, American Psycho'nun sonunda Christian Bale tarafından sarfedilen bir sözden örneklenmiştir. "I och med insikt skall...