Cihan Ünal, (d. 22 Ocak 1946 - Kastamonu) Türk tiyatro ve sinema sanatçısı.

Cihan Ünal

thumb|right|Bir filminin afişinde Türkan Şoray ile Cihan Ünal   (d.22 Ocak 1946 - Kastamonu)   Tiyatro ve sinema sanatçısı.

Ankara Devlet Konservatuarı mezunu olan sanatçı, ortaöğrenim yıllarında TRT Ankara Radyosu ve Halkevleri Tiyatro bölümünde amatör çalışmalarda bulundu. 1968`de Ankara Devlet Tiyatrosu`nda göreve başlayan Ünal, 1982 yılında özel gerekçelerle İstanbul Şehir Tiyatroları kadrosunda yer almaya başladı. 1995 yılında da Tiyatro İstanbul ekibi içinde yer aldı. Ankara Devlet Konservatuarı ve İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü`nde öğretmenlik yaptı. Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Hepşen Akar`ın kardeşi olan Cihan Ünal, bir dönem Türkan Şoray ile evli kaldı. Sanatçı, sinema ve dizi filmlerde de rol alıyor.

Filmografisi

  • Kadın İsterse - 2004
  • Nisan Yağmuru - 2001
  • Türk Vakıf Medeniyeti - 1988
  • Gece Dansı Tutsakları - 1988
  • Kalbimdeki Düşman - 1987
  • Kuruluş / Osmancık - 1987
  • Bir Kadın Bir Hayat - 1985
  • Körebe - 1985
  • Bir Sevgi İstiyorum - 1984
  • Seni Seviyorum - 1983
  • İhtiras Fırtınası - 1983
  • Gazap Rüzgarı - 1982
  • Seni Kalbime Gömdüm - 1982
  • O Kadın - 1982
  • Mine - 1982
  • Herhangi Bir Kadın - 1981
  • Bağdat Hatun - 1981
  • Yedi Kocalı Hürmüz - 1980
  • IV. Murat - 1980
  • Şeytan - 1974
  • Damdaki Kemancı - 1972


Linkler



Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar