Clarence Brown

Ünlü| adı=Clarence Brown| Resim=200px| başlık=ABD`li sinema yönetmeni| Doğum tarihi=10 Mayıs 1890| Ölüm tarihi=17 Ağustos 1987| Doğduğu ülke=ABD| Meslek=Sinema yönetmeni|



Clarence Brown (d. 10 Mayıs 1890 - ö. 17 Ağustos 1987), ABD`li sinema yönetmeni.

Sinemaya Maurice Tourneur`ın yanında başladı. 1920`den sonra birçok film çevirdi. Greta Garbo`nun belli başlı bütün filmlerini o yönetmiştir.

``Felsh and the Devil`` (Ten ve Şeytan) (1927), ``Anna Christie`` (1930), ``Anna Karenina`` (1935), ``Conquest`` (Maria Walewska) (1937). Bunların dışında ``The Trail of 98`` (1928), ``Intruder in the Dust`` (1949) gibi filmlerini başka oyuncularla çevirdi.

Filmografi

  • ``The Great Redeemer`` (1920)
  • ``The Last of the Mohicans`` (1920)
  • ``The Foolish Matrons`` (1921)
  • ``The Light in the Dark`` (1922)
  • ``Don`t Marry for Money`` (1923)
  • ``The Acquittal`` (1923)
  • ``The Signal Tower`` (1924)
  • ``Butterfly`` (1924)
  • ``The Eagle`` (1925)
  • ``The Goose Woman`` (1925)
  • ``Smouldering Fires`` (1925)
  • ``Flesh and the Devil`` (1926)
  • ``Kiki`` (1926)
  • ``A Woman of Affairs`` (1928)
  • ``The Trail of `98`` (1929)
  • ``Navy Blues`` (1929)
  • ``Wonder of Women`` (1929)
  • ``Anna Christie`` (1930) - Akademi Ödülü (En iyi yönetmen).
  • ``Romance`` (1930) - Akademi Ödülü (En iyi yönetmen).
  • ``Inspiration`` (1931)
  • ``Possessed`` (1931)
  • ``A Free Soul`` (1931) - Akademi Ödülü (En iyi yönetmen).
  • ``Emma`` (1932)
  • ``Letty Lynton`` (1932)
  • ``The Son-Daughter`` (1932)
  • ``Looking Forward`` (1933)
  • ``Night Flight`` (1933)
  • ``Sadie McKee`` (1934)
  • ``Chained`` (1934)
  • ``Ah, Wilderness!`` (1935)
  • ``Anna Karenina`` (1935)
  • ``Wife vs. Secretary`` (1935)
  • ``The Gorgeous Hussy`` (1936)
  • ``Conquest`` (1938)
  • ``Of Human Hearts`` (1938)
  • ``Idiot`s Delight`` (1939)
  • ``The Rains Came`` (1939)
  • ``Edison, the Man`` (1940)
  • ``Come Live with Me`` (1941)
  • ``They Met in Bombay`` (1941)
  • ``The Human Comedy`` (1943) - Akademi ödülü (En iyi yönetmen ve en iyi görüntü).
  • ``The White Cliffs of Dover`` (1944)
  • ``National Velvet`` (1944) - Akademi Ödülü (En iyi yönetmen).
  • ``The Yearling`` (1946) - Akademi Ödülü (En iyi yönetmen).
  • ``Song of Love`` (1947)
  • ``Intruder in the Dust`` (1949)
  • ``To Please a Lady`` (1950)
  • ``Angels in the Outfield`` (1951)
  • ``When in Rome`` (1952)
  • ``Plymouth Adventure`` (1952).


Linkler



<!--kategori--> DEFAULTSORT:Brown, Clarence

Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar