Command & Conquer: Red Alert

Command & Conquer: Red Alert, 1996 yılında Gerçek Zamanlı Strateji türünün yaratıcısı Westwood Studios tarafından çıkarılan, strateji oyunları için bir kilometre taşıdır. Oyundaki olaylar Hitler'in, Sovyetler tarafından bulunan zaman makinesi sayesinde 1924'te safdışı bırakılması ile başlar. Müttefik Kuvvetler'in agresif bir tavır takındığı Stalin liderliğindeki Sovyetler'e karşı Avrupa'yı savunduğu oyun, öncelikle PC için çıkmış olsa bile, ardından PlayStation'a da uyarlanmıştır.

Red Alert I ve II, Guinness Rekorlar Kitabındaki 12 milyon ile en fazla satılan gerçek zamanlı strateji konumunu korumaktadır.

Red Alert, Kırmızı Alarm anlamına gelmektedir, bu da yüksek tehdit seviyesini belirtmesi yanında, Red, yani kırmızı kelimesinin, aynı zamanda SSCB'yi de simgelemesi ile iki anlamlı bir anlam taşımaktadır.

Red Alert, alternatif bir dünyada başlar. Albert Einstein'ın henüz keşfettiği (gerçekten Einstein'ın keşfedip keşfetmediği oyun tarafından tam verilmese bile) zaman makinası olan "Chronosphere" ile New Mexico'da 1946'da Almanya'nın Landsberg adlı şehrinin 1924 yılındaki haline gidip başarısız olduğu isyanı yüzünden girdiği hapisten henüz çıkmış olan Hitler'i görür. Hitler'i saf dışı bırakarak 2. dünya savaşını engeller ve 1946'ya geri döner. Bu sayede Almanya ve Avrupanın diğer devletleri arasındaki barışçıl havanın yerini silah seslerine bırakması engellenir.

Josef Stalin'in önderliğini yaptığı Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği her saniye daha da güçlenir (Günümüz dünyasında bunun olmasını engelleyen Hitler'in politikasının Stalin'in önüne çıkması ve iki tarafın da gücünü dengelemesidir). Karşısında bir engel bulamayan Sovyetler Birliği, Çin'in topraklarını ele geçirir, bununla da yetinmeyip Doğu Avrupaya saldırır. Bu sayede Stalin'in "Avrasya'yı Kapsayan Sovyetler Birliği" rüyası gerçekleşecektir. Avrupa devletleri Müttefikler adı altında birleşirler. Artık iki taraf vardır, Müttefikler (Allied Forces) ve Sovyetler (Soviet Union).

Kaynak:

Vikipedi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.