Cybill Lynne Shepherd, (d. 18 Şubat 1950, Memphis, Tennessee) ABD'li aktrist, şarkıcı ve model.

Cybill Shepherd

Cybill Lynne Shepherd, (d. 18 Şubat 1950, Memphis, Tennessee) ABD'li aktrist, şarkıcı ve model.

1966 yılında "Memphis güzeli" seçilen Shepherd, lise eğitimiyle birlikte modellik de yapmaya başladı. 1970'lerden itibaren tanınmaya başlayan sanatçı, dergi kapaklarında yer alırken; sinema sektöründe de kendine rol bulmakta zorlanmadı. Türkiye'de Mavi Ay (Moonlight) dizisindeki dedektif Maddie Hayes rolüyle tanındı.

Ödülleri

  • Emmy Ödülü Adaylıkları
    • 1986 - Drama Dizisi - Mavi Ay
    • 1995 - Komedi Dizisi - Cybill
    • 1996 - Komedi Dizisi - Cybill
    • 1997 - Komedi Dizisi - Cybill


  • Altın Küre Ödülleri
    • 1997 - Komedi Dizisi - Cybill
    • 1988 - Drama Dizisi - Mavi Ay
    • 1972 - En çok umut veren aktrist - The Last Picture Show


Filmografi

  • The Last Picture Show (1971)
  • The Heartbreak Kid (1972)
  • Daisy Miller (1974)
  • At Long Last Love (1975)
  • Taxi Driver (1976)
  • Special Delivery (1976)
  • Aliens From Spaceship Earth (1977)
  • Silver Bears (1978)
  • The Lady Vanishes (1979)
  • Americathon (1979)
  • The Return (1980)
  • Chances Are (1989)
  • Texasville (1990)
  • Alice (1990)
  • Picture This: The Times of Peter Bogdanovich in Archer City, Texas (1991) (belgesel)
  • Married to It (1991)
  • Once Upon a Crime... (1992)
  • The Last Word (1995)
  • The Muse (1999)
  • Marine Life (2000)
  • Easy Riders, Raging Bulls: How the Sex, Drugs and Rock 'N' Roll Generation Saved Hollywood (2003) (belgesel)
  • Signs and Voices (2004)
  • Open Window (2006)
  • Hard Luck (2006)
  • Barry Munday (2008)


Dış bağlantılar















Kaynaklar

Vikipedi

Yanıtlar