Dilset Yayınları

Kısaca: Dilset Yayınları, İstanbul'da 2000 yılında kurulan Türk yayın evi. ...devamı ☟

Dilset Yayınları, İstanbul'da 2000 yılında kurulan Türk yayın evi. Yabancılara ve yurt dışındaki Türk öğrencilere Türkçe öğretmeyi amaçlayan kitap ve materyaller hazırlayan Dilset Yayınları, 2000 yılında İstanbul’da kurulmuştur. 184 farklı materyalden oluşan bir ürün portföyüne sahip olan ve Zambak A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren Dilset Yayınları, ürünlerini günümüzde 140 farklı ülkeye pazarlamaktadır. Ayrıca "Türkçe'nin TOEFL"ı olarak adlandırılan UTT sınavlarının organizasyonunda yer alan kurumlardan biridir.

Hedef Kitlesi

"Anadolu Türkçe", "Bizim Türkçe", Sevgi Dili Türkçe, Açılım Türkçe, Ebru Türkçe, Gökkuşağı Türkçe, Lale Türkçe ve Ana Dilim Türkçe setlerinden oluşan materyallerinin hedef kitlesi yurt dışındaki ve içindeki eğitim kurumlarında Türkçe’yi yabancı dil olarak öğrenenler, yurt dışındaki Türk öğrenciler ve yabancılara Türkçe öğretenlerdir.

Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarına Katkısı

İlk başta, Sovyet dönemi sonrasında Orta Asya Türk Cumhuriyetleri’nde açılan Türk Eğitim Kurumlarındaki Türkçe öğretmenlerin yabancılara Türkçe öğretiminde ihtiyaç duyduğu materyalleri hazırlamak için kurulan Dilset Yayınları, Türkçe’nin yaygın kullanımını teşvik etmek ve Türkçe öğrenen gençleri bir araya getirmek amacıyla 15 Mayıs 2003 tarihinde 17 ülkenin katılımıyla Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın ilkini düzenlemiştir. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın ilk üçü 2003-2005 tarihleri arasında Dilset Yayınları tarafından organize edilmiş olup; katılımın büyük ölçüde genişlemesiyle daha sonraki olimpiyatlar Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneği (Türkçeder) tarafından düzenlenmeye başlamıştır.

Metodoloji Önerileri

Dilset Yayınları, Yabancılara Türkçe Öğretimi Akademisi sitesi vasıtasıyla, Türkçe öğretim kitaplarını okutan öğretmenler için Türkçe’yi yabancı dil olarak öğretirken uygulayabilecekleri teknik ve yöntemleri anlatan akademik makaleler yayımlamakta ve öğretmenlere Türkçe derslerini zenginleştirebilmeleri için Türkçe şarkı, şiir, fıkra ve atasözü vb. yardımcı kaynaklar sunmaktadır.

Kaynak

Kaynaklar

Vikipedi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.