Directional Movement

Kısaca: Directional Movement Directional Movement piyasanın trend durumunda olup olmadığını belirtir. Directional Movement, 14 günlük +DI ve -DI'yı karşılaştıran bir sistemdir. Bu karşılaştırma iki göstergeyi aynı anda çizilmesi veya ikisinin farkının çizilmesi ile sağlanabilir. +DI, -DI'nın üstüne çıktığı noktada alım, altına indiği noktada satım yapılması tavsiye edilir. "Extreme Point Kuralı", bu basit sistemin kalitesinin artmasına yardımcı olur. Bu kural, piyasanın çalkantılı dönemlerinde ...devamı ☟

Directional Movement Directional Movement piyasanın trend durumunda olup olmadığını belirtir. Directional Movement, 14 günlük +DI ve -DI'yı karşılaştıran bir sistemdir. Bu karşılaştırma iki göstergeyi aynı anda çizilmesi veya ikisinin farkının çizilmesi ile sağlanabilir. +DI, -DI'nın üstüne çıktığı noktada alım, altına indiği noktada satım yapılması tavsiye edilir.

"Extreme Point Kuralı", bu basit sistemin kalitesinin artmasına yardımcı olur. Bu kural, piyasanın çalkantılı dönemlerinden korunmaya ve gereksiz işlemeler yapılmamasına yardımcı olur. "Extreme Point", +DI ve -DI'nın kesiştiği dönemlerde saptanır. +DI'nın -DI'yı yukarı yönde kestiği an, "Extreme Point" günün en yüksek fiyat seviyesi olarak kabul edilir. +DI'nın -DI'yı aşağı yönde kestiği an ise, "Extreme Point" günün en düşük fiyat seviyesi olarak kabul edilir.

"Extreme Point", göstergenin verdiği sinyali teyid etmek amacıyla kullanılır. Örneğin, alım sinyali gelse dahi (+DI, -DI'nın üzerine çıkınca), hisse senedi fiyatının "extreme point" (+DI ve -DI'nın kesiştiği anda hisse senedinin en yüksek değeri) seviyesinin üstüne çıkmadan işlem yapmayınız. Eğer fiyatlar "extreme point" seviyesinin üstüne çıkmayı başaramaz ise satım durumunda kalmaya devam ediniz.

Kaynak: Rehber Ansiklopedisi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.