Dziga Vertov

Dziga Vertov, Denis Arkadievich Kaufman adıyla 2 Ocak 1896 günü doğar.Sinemada Sine-göz akımının kuramcısdır.

O zaman rusya günümüzde ise polonyada olan Bialystok`da 1912-14 arasında, lise yıllarında müzik eğitimi alır. 1915`de Petrograd`a gider ve Psiko-Nöroloji Enstitüsü`nde okumaya başlar. Avant-garde ve fütürist gruplara katılır ve 1918 yılı başında yazar Mikhail Koltsov`un istemiyle Moskova Film Komitesi`nde yazar ve kurgucu olarak çalışmaya başlar. Yazın Komite`nin Belgesel Bölümü sekreterliğine getirilir. Adını Dziga Vertov`a dönüştürmesi bu dönemde olur. sinemada kurmacaya karşıdır. Dramanın aslında burjuvazinin elindeki bir afyon olrak nitelendirir. Bir kameranın işlevinin sadece görüntüyü kopyalayan değiğl aynı zamanda seyirciye görüntünün bütününü taşımaya çalışır. Filmleri Ajit-trenlerle bütün sovyet rusyasını dolaşmıştır.

Filmografisi

1918-19 Kinonedelia (Haftalık Sinema, 45 bölüm, kısa) (ortak yön: Mikhail Koltsov)
1919 Anniversary of the Revolution
1919 The Mironov Trial (kısa)
1919 The Exhumation of the Remains of Sergei Radonejz (kısa)
1920 The Battle of Tsaritsyn (kısa)
1920 Instructional Steamer a€˜The Red Star` (kısa)
1920 The All-Russian Elder Kalinin (kısa)
1921 Agit-Train a€˜Vtsik` (kısa)
1921 Commander of the 13th Army, Comrade Kozhevnikov (kısa)
1922 History of the Civil War
1922 The Trial of the S.R. (kısa)
1922 Department Store (kısa)
1922-25 Kino-Pravda (23 bölüm, kısa) (süpervizör)
Yesterday, Today, Tomorrow (1923, no:13)
Spring Film-Truth (1923, no:16)
Black Sea-Arctic Ocean-Moscow (1924, no:20)
Leninist Film-Truth (1924, no:21)
In the Heart of the Peasant Lenin is Alive (1925, no:22)
Radio Film-Truth (1925, no:23)
1923 Five Years of Struggle and Victory
1923 Today (kısa animasyon) (süpervizör)
1923-25 Goskinocalendar (55 bölüm, kısa)
1924 Soviet Toys (kısa animasyon) (süpervizör)
1924 Humoresques (kısa animasyon)
1924 Give Us Air! (kısa)
1924 Kino-Glaz
1925 The Foreign Cruise of the Ship of the Baltic Fleet (kısa)
1926 Forward, Soviet! (süpervizör)
1926 One Sixth of the World (süpervizör)
1928 Eleventh (süpervizör)
1929 The Man With the Movie Camera (süpervizör)
1930 Enthusiasm- Symphony of the Don Basin
1934 Three Songs of Lenin
1937 Lullaby
1937 Memories of Sergo Ordzhonikidze (kısa)
1937 Sergo Ordzhonikidze
1938 Glory to Soviet Heroines (kısa)
1938 Three Heroines
1941 In the Region of Peak A (kısa)
1941 Blood for Blood, Death for Death (kısa)
1941 News Men - In the Line of Fire (kısa)
1942 To You, Front - Kazakhstan`s Tribute to the Front
1944 In the Mountains of Ala-Tau (kısa)
1944 The Oath of the Young (kısa)
1944-54 News of the Day (54 bölüm) (süpervizör)

Kaynaklar

Vikipedi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.

Dziga Vertov Resimleri

Kinoglaz Manifestosu
3 yıl önce

Konsül: Dziga Vertov, Mikhail Kaufmann ve Elizaveta Svilosa'dan oluşan ve sine-göz kuramını geliştiren grup. Kuramcısı Dziga Vertov'dur. Vertov 1917 ekim...

Kinoglaz Manifestosu, Bolşevik, Dziga Vertov, Montaj (sinema), Sosyalizm, Ajit-tren, Kameranın, Filmi, Mikhail Kaufmann, Elizaveta Svilosa, 1917 ekim devrimi
Jean-Luc Godard
6 ay önce

ile Dziga Vertov Grup'u kurarak, Gorin ile birlikte o dönemdeki siyasal görüşlerinin çerçevesini çizen bir dizi film çekmiştir. Bu dönem 'Dziga Vertov Stage'...

Jean-Luc Godard, 1930, François Truffaut, Kişi, Sorbonne Üniversitesi, Taslak, Varoluşçuluk, Pierrot le fou, Dzig Vertov, Dziga Vertov Group, Jean-pierre Corin
Kameralı adam
3 yıl önce

Ukraynaca: Людина з кіноапаратом, Liudyna z kinoaparatom), Sovyet yönetmen Dziga Vertov'un yazıp yönettiği, emekleme sürecindeki sosyalist bir ülkenin ve orada...

Kameralı adam, 1929, Dziga Vertov, SSCB, Sinema, Taslak
Ulus Baker
6 ay önce

Siyasi teori, kitle iletişim araçları, sinema alanlarında çalıştı. Dziga Vertov üzerine sinema eleştirileri yaptı. Birikim, Toplum ve Bilim, Virgül,...

Ulus Baker, 12 Temmuz, 14 Temmuz, 1960, 2007, Baruch Spinoza, Birikim, Dziga Vertov, Filozof, Gilles Deleuze, Kıbrıs
Aleksandr Dovjenko Film Stüdyoları
3 yıl önce

Dovjenko (sessiz film) 1929 Kameralı Adam /Человек с киноаппартом , Dziga Vertov (Belgesel) 1930 Dünya/ Земля, Aleksandr Dovjenko (sessiz film) 1932 İvan/...

Aleksandr Dovjenko Film Stüdyoları, 1926, 1927, 1928, 1929, 1930, 1932, 1935, 1939, 1957, 1964
Cinéma vérité
5 ay önce

vérité (Türkçe: "gerçek sinema"), Jean Rouch tarafından icat edilen, Dziga Vertov'un Kino-Pravda kuramından esinlenen ve Robert Flaherty'nin filmlerinden...

Aleksandr Dovjenko
3 yıl önce

Sovyet montaj teorisi' nin öncüsü olmakla birlikte Sergei Eisenstein, Dziga Vertov ve Vsevolod Pudovkin ile birlikte çoğunlukla en önemli ve eski erken...

Sovyetler Birliği'nde Sinema
3 yıl önce

gereği üstüne temellendirilen kinoglaz (sinema-göz) anlayışını geliştiren Dziga Vertov (1896-1954) Sovyet sineması’nın öncüleri oldular. Kulesov'la başlayan...