Edward Zwick (d. 8 Ekim 1952) Illinois doğumlu Amerikalı yönetmen ve yapımcı. 1974`de Harvard Üniversitesi Edebiyat bölümünden mezun olan Zwick, 1989`da ``Glory`` isimli, 1994`de ise ``Legends of the Fall`` isimli filmleriyle Altın Küre`ye ``En İyi Yönetmen`` dalında aday gösterilmiştir.

Edward Zwick

Edward Zwick (d. 8 Ekim 1952) Illinois doğumlu Amerikalı yönetmen ve yapımcı. 1974`de Harvard Üniversitesi Edebiyat bölümünden mezun olan Zwick, 1989`da ``Glory`` isimli, 1994`de ise ``Legends of the Fall`` isimli filmleriyle Altın Küre`ye ``En İyi Yönetmen`` dalında aday gösterilmiştir.

Filmografi

Yönetmenlik

  • Having It All (1982)
  • About Last Night (1986)
  • Glory (1989)
  • Leaving Normal (1992)
  • Legends of the Fall (1994)
  • Courage Under Fire (1996)
  • The Siege (1998)
  • The Last Samurai (2003)
  • Blood Diamond (2006)


Yapımcılık

  • Legends of the Fall (1994)
  • The Siege (1998)
  • Shakespeare in Love (1998)
  • Dangerous Beauty (1998)
  • Traffic (2000)
  • I Am Sam (2001)
  • Abandon (2002)
  • The Last Samurai (2003)
  • Blood Diamond (2006)


sinema-taslak

Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar