Ekrem Dümer

Ekrem Dümer (d. 15 Ekim 1928 - Kasımpaşa, İstanbul - ö.

Ekrem Dümer

thumb|right|Ekrem Dümer

Ekrem Dümer   (d. 1928 - İstanbul - ö. 1999)   Tiyatro ve sinema sanatçısı.

1937`de Halkevleri`nde amatör oyuncu olarak tiyatroya başladı. 1947 yılında Sadi Tek Tiyatrosu`nda profesyonel oyuncu oldu. Tevhid Bilge ve Aziz Basmacı tiyatrolarında çalışan sanatçı, 1954`ten itibaren sinema ve dizi filmlerde rol aldı.

Filmografisi

  • Ada 1988
  • Anneler Ve Kızları 1971
  • Arzu 1985
  • Aşkım Günahımdır 1984
  • Bekçiler Kralı 1979
  • Birkaç Güzel Gün İçin 1984
  • Bize Nasıl Kıydınız 1994
  • Canikom 1979
  • İmparator 1984
  • Kapıcılar Kralı 1976
  • Köpekler Adası 1996
  • Rüya Gibi 1971
  • Sapık Kadın 1988
  • Seni Seviyorum 1987
  • Ve Silahını Çekti 1972
  • Yalan Dünya 1972
  • Yüz Liraya Evlenilmez 1974)


Linkler



Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar