Etiket: Dua

Pederimiz

Pederimiz, Babamız (``Pater noster``) veya diğer adıyla Gerçek Dua, Hristiyanlıktaki belki de en bilinen duadır. 2007 yılında Paskalya`da tahminen 2 milyar Protestan, Katolik, ve Ortodoks Hristiyanın bu duayı okuduğu veya şarkı olarak söylediği tahmin edi...

Gerçek Dua

Babamız

Pederimiz, Babamız (Pater noster) veya diğer adıyla Gerçek Dua, Hıristiyanlıkta tanınmış bir duadır. 2007 yılında Paskalya'da 2 milyar Protestan, Katolik, ve Ortodoks Hristiyanın bu duayı okuduğu veya şarkı olarak söylediği tahmîn edilmektedir.

Aya Yorgi Manastırı

Aya Yorgi Manastırı, Büyükada'da yer alan manastır. Patrikhane kayıtlarından elde edilen bilgilere göre Aya Yorgi Manastırı'nın inşa ediliş tarihi 1751'dir.

Amin çorbası

Amin çorbası, Anadolu'da helvaya verilen bir isimdir. Yemekte en son gelir.

Teürji

Teürji (theurgy), Okültizm`deki çalışma alanlarından biri ya da okült bilimlerden biri olarak kabul edilmekte olup, kozmik veya doğaüstü güçlerin ve ilişkilerinin incelenmesi ve bu güçlerin kullanılması olarak tanımlanır.

Secde (İslam terimi)

Secde, Arapça kökenli sözcük, İslam dini terimi. Namazda alnı, burnu, el ayalarını, dizleri ve ayak parmaklarını yere koymaya verilen isimdir. Namazın farzlarındandır.

Musevi duaları

Musevilik`te de, tıpkı diğer dinlerdeki gibi dualar Allah`la bir iletişim kurma, ona yakarma, ondan istekte bulunma ya da şükretme amaçlıdır. Musevilerin ettiği başlıca dualar şunlardır:

Dualar

Dualar aşağıdaki anlamlara gelebilir:

Cevşen- i Kebir

Cevşen, bazı İslam mezhep ve tarikatlarında kaza ve beladan koruduğu inancıyla taşınan dua metni. Genellikle üçgen muhafazalar içinde veya kolye şeklinde taşınır.

Şabat

Yahudi inancına göre Cuma akşamı yıldızların çıkışından Cumartesi akşamüstü tekrar yıldızların çıkışına kadarki güne Şabat(Sebt) günü denir. Şabat,Tanrı`nın dünyayı 6 günde yaratıp 7. günde dinlenmesini hatırlamak ve o günü kutsamak içindir.

Son Dans (albüm)

Funda Arar`ın 14 Mart 2006 tarihinde çıkartmış olduğu dördüncü solo albümüdür. Bu albümün çıkış parçası olarak Karartma Günleri adlı parça seçilmiştir.

Sanatana Dharma

Hinduizm ((सनातन धर्म; aynı zamanda Sanātana Dharma - सनातन धर्म, ve Vaidika-Dharma - वैदिक धर्म diye de bilinir) çok kapsamlı ve geniş bir dindir. Özellikle Hindistan, Nepal ve Bangladeş'te yaygındır, günümüzde yaklaşık 900 milyon inananıyla Hıristiyanlı...

Kodeks Kumanikus

Codex Cumanicus (Kodeks Kumanikus), Karadeniz’in kuzeyindeki Kıpçak Türklerinden (Kumanlar) İtalyanlar ve Almanlar tarafından 14. yüzyılda derlenmiş iki bölümlük bir eserdir. Sözlük-metinler derlemesi olarak sayılabilecek eserin adı Latincedir ve Kuman Ki...

Codex Cumanicus

Codex Cumanicus (Kodeks Kumanikus), Kıpçakça (Kumanca-Komanca) sözlük-metinler derlemesi. Latince olan bu ad ''Kıpçak Kitabı'' olarak Türkçeye çevirilebilir.El yazması özgün örnek İtalya-Venedik San Marko kütüphesinde, ''Biblioteca Divi Marci – Biblioteca...