Etiket: I Kolordu (Osmanlı)

İkinci Ordu (Osmanlı)

İkinci Ordu Osmanlı İmparatorluğu'nda yapılan askeri reformlar sırasında 19. yüzyılın sonlarında kuruldu.

Üçüncü Ordu (Osmanlı)

Sarıkamış öncesi: Bütün sahasında mevcut Jandarma kuvvetleriyle geri hizmetliler ve gayri muharip teşkilat dahil 190 bin insan 53.794 hayvandı. Bu mevcut içinde Nizamiye Birlikleri 83.

Üçüncü Kolordu (Osmanlı)

3. Kolordu Akdeniz Boğazı Komutanlığı (Çanakkale Müstahkem Mevki Komutanlığı) 7. , 8. , 9. Piyade tümenleri ile 3. Süvari Tugayı ve 3. Kolorduya bağlı birliklerden oluşmuştur.

XX Kolordu (Osmanlı)

İsmet İnönü bu kolordu ile ilişkilendirilmişdir, görevi ve rütbesi bilinmemektedir.20.kolordu,İSMET İNÖNÜ komutasında KUDÜS`teçok başarılı savaşlar çıkarmış,MONDROS ATEŞKES ANTLAŞMASI`ndan sonra,Ereğli-Konya-Ankara yoluyla Ankara`ya gelmiş ve kurtuluş sav...

XXII Kolordu (Osmanlı)

22. Kolordu, Osmanlı Ordusu'nun, Kafkasya ve Filistin cephelerinde savaşmış olan bir kolordusuydu.

XVI Kolordu (Osmanlı)

== Çanakkale sonrası==Çanakkale savaşlarında büyük kahramanlıklar göstermiş ve Edirne`de istirahattte.== Bitlis 1916 ==5 inci Piyade Tümeni. Bu Tümen 13, 14 ve 15 inci Piyade Alaylarından oluşmaktaydı.

XI Kolordu (Osmanlı)

==Anıtlar==Gümüşhane`nin Kürtün İlçesi Kabaktepe mevkiinde 1917 yılında Rus işgali sırasında şehit düşen 7 askerin bulunduğu şehit mezarlığı 1. Dünya savaşı zaiyat defterinde kimlikleri belirlenen 5 askerin kimlikleri ise şöyle, “ 11. kolordu 102.

Modern Osmanlı Askeri Birimleri

Osmanlı Ordusu veya resmi adıyla Ordu-yi Hümâyûn (Osmanlıca: اردوي همايون) Osmanlı İmparatorluğu'nun ordusudur. Osmanlı Ordusu'nun tarihi iki ana döneme ayrılabilir.

III Kolordu (Osmanlı)

Bu Kolordu: Akdeniz Boğazı Komutanlığı (Çanakkale Müstahkem Mevki Komutanlığı) 7. , 8. , 9.

Dördüncü Ordu (Osmanlı)

4. Ordu Osmanlı İmparatorluğu'nda yapılan askeri reformlar sırasında 19. yüzyılın sonlarında kuruldu.

Asya Kolordusu (Osmanlı)