Etiket: Standart

ISO 8859

Gigavat

Gigavat, 1 (bir) vat`ın 1.000.000.000 katıdır ve çok büyük bir enerjiye sahiptir. Gigavat düzeyinde enerji, ancak yıldırım ve şimşek gibi çok yüksek enerjili doğa olaylarında ortaya çıkar. Bu enerji akımı insan vücudundan geçtiği zaman çarptığı insanın ya...

Derece (birim)

Derece bir çemberin 360`da birine karşılık gelen açı birimidir.

Bar (birim)

Bar (sembol bar), genellikle mühendislik uygulamalarında (Pascal`ın çok büyük değerler alması sebebiyle yerine) kullanılan basınç birimidir.

Şaku

Şaku (尺) eski Doğu Asya'da kullanılan uzunluk birimidir. Yaklaşık bir foota eşittir.

Resim kağıtları

A Serisi Kağıt Ölçüleri (mm)

Km²

Kilometre bölü saat

Kilometre bölü saat (km/h ya da kmh şeklinde de gösterilir), hız veya sürat birimi. Bir cismin 1 saat boyunca aldığı yolu ifade eder.

Kantar (birim)

56,452 gram (56.5 kg) ağırlığında veya 44 okkalık bir ağırlık ölçüsü birimi.

ISO 3166-2

ISO 3166-2, ISO 3166 standardının 2. kısmıdır. Ülke bölümlerinin ve bağlı alanlarının isimlerinin kodlanmasına ilişkin standartları içerir. Bu standardın amacı, yerler için isimleri yerine kullanılmak üzere dünya çapında geçerli bir kodlama yapılmasıdır....

Güneş kütlesi

Güneş kütlesi, gökbilimde yıldız ve gökadaların kütlelerini ifade etmek için kullanılır. Güneş`in kütlesine eşit ve Dünya`nın kütlesinin 332.950 katıdır:

Birleşik atom kütle birimi

Atomik kütle birimi, (sembol akb) ya da dalton (Da), çok ufak kütleli maddelerin, özellikle atom ve moleküllerin kütlelerini hesaplamak için kullanılan ölçü birimidir. Bir karbon12 (C12) atomunun kütlesinin tam olarak 1/12'sine eşittir.

İletişim protokolü

İletişim protokolü veya ağ protokolü, iki bilgisayar arasındaki iletişimi sağlamak amacıyla verileri düzenlemeye yarayan, standart olarak kabul edilmiş kurallar dizisidir.

Uluslararası Fonetik Alfabesi

Uluslararası Fonetik Alfabe (sescil alfabe, sescil abece, İngilizce: ``International Phonetic Alphabet``, IPA) seslerin kağıt üzerinde gösterilebilmesi

Sınır şartlar

Fikir ve hayallerle oluşturulan soyut kurgunun, somut kurguya dönüştürülmesi. Bir ürünle ilgili olarak; fonksiyon, renk, ebat, performans, görsellik vb.