Etiket: Yasa

Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu

'Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı (copyright) Kanunu', Amerika'daki herhangi bir bilgi veya düşünce ürününün kullanılması ve yayılması ile ilgili hakların, yasalarla belirli kişilere verilmesini öngören kanundur.

İçtihat (hukuk)

İçtihat, yasa tarafından hüküm belirtilmemiş bir konuda, daha önceki bir mahkeme kararının esas alınmasıdır. Somut olayda mevcut olan anlaşmazlık konusunda, üst mahkemelerin benzer olaylar bakımından verdiği farklı kararlarla ortaya çıkan ve anlaşmazlığı...

©

Kanuni idare ilkesi

*İdarenin kuruluş ve görevlerinin yasaya dayanıyor olmasıdır

Evrendeki yasalar

Madde ve enerji yapısı, hareketi, oluşumu, değişimi ve maddeler arasındaki ilişkilerle ilgilidir. Bu yasalar gözlem ve deney sonucu doğa olayları

Vakıf (hukuk)

Vakıf, kişiler veya kurumlarca kurulmuş, yasayla görev ve yetkileri belirlenen tüzel kişiliktir.

United States copyright law

'Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı (copyright) Kanunu', Amerika'daki herhangi bir bilgi veya düşünce ürününün kullanılması ve yayılması ile ilgili hakların, yasalarla belirli kişilere verilmesini öngören kanundur.

Kiriş köprü

Kiriş köprü, en yaygın kullanılan köprü tipidir. Sözgelimi bir hendek üstüne yerleştirilmiş bir tahta, yalın bir kiriş köprü oluşturur.

Baba (terim)

thumbGeleneksel olarak, erkek bir yetişkin kendi biyolojik çocuğunun babası olarak tanımlanır. Ama bu tanım kişiden kişiye değişebilir.

Askerî Polis Teşkilâtı

Jandarma (Jandarma Genel Komutanlığı), Türkiye'de il ve ilçe belediye sınırları dışında kalan yerler ile Polis teşkilatı bulunmayan yerlerde , Sahil ve Denizlerimizde Sahil Güvenlik teşkılatı sorumluluk sahası dışında kalan ve Sahil Güvenlik Teşkilatı bul...

karar

Hüküm, bir dava mahkemesinin hukuksal uyuşmazlığı çözen son kararıdır. Ceza yargılamasında, sanığın suçlu bulunması durumunda yasanın o suç için öngördüğü cezaya çarptırılması, suçsuz bulunması durumunda da aklanması biçiminde olur.

vergi hukuku

Vergi hukuku, bir kamu hukuku dalıdır.

politik ekonomi

Politik ekonomi, üretim çalışmasının, alım ve satım işlerinin ve bunların yasalar, gümrükler ve hükümetlerle ilişkileri, esas terimidir. 18. yüzyıl`da devletlerin ekonomik çalışmalarını ifade etmek için geliştirildi.

öğrenciler

Öğrenci, bir okul veya kurstaki derslere katılarak eğitim-öğretim alan kişi. Dünya ülkelerinin pek çoğunda temel eğitim zorunludur.

budunbilim

Etnoloji (budunbilim), insanların ırklarına ayrılışını, ırkların kökenini, oluşumunu, yeryüzüne yayılışını, aralarındaki bağıntıları ve bunların töre, dil ve kültür niteliklerini, genel yasalar çıkarmak amacıyla inceleyip karşılaştıran bilim dalına verile...