Füsun Demirel

Kısaca: Füsun Demirel (d. 20 Ağustos 1958, Ankara), Türk oyuncu, çevirmen. ...devamı ☟



Füsun Demirel (d. 1958, Ankara) Türk oyuncu, çevirmen. Özellikle Züğürt Ağa, Uçurtmayı Vurmasınlar ve Büyük Adam Küçük Aşk gibi filmler ile Sıdıka ve Şaşıfelek Çıkmazı gibi dizilerdeki rolleriyle tanınır.

Perugia Dil Üniversitesi (1976) ve Roma Dramatik Sanatlar Akademisi tiyatro bölümünden mezun olan (1980) sanatçı, 1980`de Almanya Berlin Kollektiv Theater`da Vasıf Öngören`in yazıp yönettiği Zengin Mutfağı oyunuyla sanat hayatına başladı.

Çevre Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Devekuşu Kabare, Dostlar Tiyatrosunda çalıştı. 1984 yılında Atıf Yılmaz`ın ``Bir Yudum Sevgi`` filmi ile tiyatrodan sinemaya geçiş yaptı. Oyunculuğunun yanısıra, iyi derecede İtalyanca, İngilizce, Almanca bilgisine dayanarak çevirmenlik yaptı ve Dario Fo ile Franca Rame`nin toplam 27 oyununu Türkçeleştirdi.

Füsun Demirel 1996 yılında ÇASOD başkanlığı yapmıştır.

Ödülleri



Filmografisi



  • Geniş Zamanlar - 2007
  • Saklı Yüzler - 2006
  • Kızlar Yurdu - 2006
  • Kameranın Ardındaki Kadın: Bilge Olgaç - 2005
  • Canım Benim - 2004
  • Eğreti Gelin - 2004
  • Aşk Meydan Savaşı - 2002
  • Roos en Rana - 2001
  • Büyük Adam Küçük Aşk - 2001
  • Dönüşü Olmayan Yolculuk (Reise Ohne Rückkehr) - 2001
  • Avrupa Geceleri - 2000
  • Şaşıfelek Çıkmazı - 2000
  • Figüran - 1999
  • Yara - 1998
  • Babamı Hırsızlar Çaldı - 1998
  • Sıdıka - 1997
  • Hollywood Kaçakları - 1996
  • Şehnaz Tango - 1996
  • Kurtuluş -1996
  • Oğlum Adam Olacak - 1995
  • Böcek - 1995
  • Gerilla - 1994
  • Beyhan`ın Düğünü - 1994
  • Artist Palas - 1994
  • Babam Askerde - 1994
  • Cadı Ağacı - 1994
  • Şans Blokları - 1993
  • Rumuz Sev Beni - 1993
  • Ay Vakti - 1993
  • Belkıs Hanımın Konağı - 1992
  • Hadi Gel Bar - 1992
  • Mem u Zin - 1991
  • Menekşe Koyu - 1991
  • Gizli Merkez - 1991
  • Berdel - 1990
  • Camdan Kalp - 1990
  • Bekle Dedim Gölgeye - 1990
  • Bir Küçük Bulut - 1990
  • Boynu Bükük Küheylan - 1990
  • Vatan Yolu (Dei Heimreise) -1989
  • Uçurtmayı Vurmasınlar -1989
  • Gömlek - 1988
  • Sevgili Bayan - 1988
  • Biri Ve Diğerleri - 1987
  • Kiracı - 1987
  • Menekşeler Mavidir - 1987
  • Ferhunde Kalfa - 1987
  • Aaahhh Belinda - 1986
  • Asiye Nasıl Kurtulur? - 1986
  • Kupa Kızı - 1986
  • Züğürt Ağa - 1985
  • Bir Yudum Sevgi - 1984
  • Gizli Duygular - 1984
  • Gazap Rüzgarı - 1982


Linkler



DEFAULTSORT:Demirel, Füsun

Kaynaklar

Vikipedi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.

Demirel
2 hafta önce

Filiz Demirel, Türk asıllı Alman siyasetçi Füsun Demirel, Türk oyuncu Galip Demirel, Türk siyasetçi Hakan Demirel, Türk basketbolcu İsmail Hakkı Demirel, Türk...

Böcek (film, 1995)
3 hafta önce

romanından uyarlanan filmin başrollerini Halil Ergün, Nurseli İdiz, Füsun Demirel ve Meltem Cumbul paylaştı. 1995 Antalya Altın Portakal Film Festivali...

Boynu Bükük Küheylan
2 hafta önce

sinemasının bilinen kişilerinden Kemal Sunal, Aydemir Akbaş, Halil Ergün ve Füsun Demirel gibi isimler vardır. İki eşiyle birlikte köylerinden kente göç eden...

Büyük Adam Küçük Aşk
2 hafta önce

Büyük Adam Küçük Aşk, Şükran Güngör, Dilan Erçetin, Füsun Demirel, Yıldız Kenter, İsmail Hakkı Şen'in rol aldığı 2001 yapımı film. 2001 yılında Uluslararası...

Büyük Adam Küçük Aşk, Türkiye ülke bayrağı, Türkiye, Yunanistan ülke bayrağı, Yunanistan, Macaristan ülke bayrağı, Macaristan, BK ülke bayrağı, Birleşik Krallık, 19 Ekim, 2001
Eğreti Gelin
3 hafta önce

konu alan filmde Nurgül Yeşilçay, Onur Ünsal, Müjde Ar, Fikret Hakan, Füsun Demirel, Metin Akpınar ve Eylem Yıldız rol almaktadır. Cumhuriyetin ilk yılları...

Eğreti Gelin, 2005, Atıf Yılmaz, Dram, Eylem Yıldız, Fikret Hakan, Komedi, Metin Akpınar, Müjde Ar, Nurgül Yeşilçay, Türkçe
Kiracı (film)
3 yıl önce

yönetmenliğini Orhan Aksoy'un yaptığı, başrollerinde Kemal Sunal ve Füsun Demirel'in oynadığı, 1987 yapımı Türk filmidir. Kerim (Kemal Sunal) bir devlet...

Babam Askerde
2 hafta önce

- Ekin'in annesi Ali Sürmeli - Ekin'in babası Yunus Gencer - Cengiz Füsun Demirel - Cengiz'in annesi Nurettin Şen - Cengiz'in babası Ceylan Öcal - Pelin...

10. Altın Koza Film Festivali
3 yıl önce

düzenlenen Adana Altın Koza Film Festivali. Ünsal Oskay, Nejat Gökçe, Füsun Demirel, Mahmut Hekimoğlu, Füruzan, Abdurrahman Keskiner, Ali Hakan Altın Koza...