Füsun Erbulak

Füsun Erbulak (d. 25 Haziran 1943, İstanbul) Sinema ve tiyatrı sanatçısı, yazar, çevirmen.

Füsun Erbulak (d. 25 Haziran 1943, İstanbul) Sinema ve tiyatrı sanatçısı, yazar, çevirmen.



Notre Dame de Sion ve İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro bölümü mezunu olan Füsun Erbulak, 1962` de Dormen Tiyatrosu`nda sanat hayatına başladı. Yine aynı yerde eşi Altan Erbulak ile tanışıp evlendi. Koca Mustafa Paşa Çevre Tiyatrosu, Fikret Hakan Tiyatrosu, Hadi Çaman Yeditepe Oyuncuları`nda oynadı. 1955 yılında ilk filmini çevirdi. Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP) saflarında yer aldı. Bir dönem eşinden boşandıktan sonra, Altan Erbulak ile yeniden evlendi. 1984`te Yazdığı ``Atmış Günlük Bir Şey`` ve ``Burgu`` (1986) adlı kitapları müstehcenlik gerekçesiyle toplatıldı. Kitap çevirileri, gazete ve dergilerde yazarlık yaptı. Çocuğunun öldüğü gün sahneye çıkabilen bir sanatçı olarak anımsanır [1].

Füsun Erbulak, oyuncu Sevinç Erbulak`ın da annesidir.

Eserleri

  • Niçin Geç Kaldım
  • Altmış Günlük Bir Şey
  • Burgu
  • İntiharı Ertelemek
  • Epik Bir Grev
  • Uçuçböceği-Delikır
  • Sokak Erkeği
  • Aşkın Misillemesi
  • Gecece


Filmografisi

  • Gönül - 2006
  • Gümüş (TV) - 2005
  • Bir Dilim Aşk (TV) - 2004
  • Çemberimde Gül Oya (TV) - 2004
  • Ömerçip - 2003
  • Sınırlı Aşk - 2003
  • Aşk Meydan Savaşı (TV) - 2002
  • Yaralı Kurt - 2000
  • Şen Olasın Nuri Bey - 1993
  • Küçük Balıklar Üzerine Bir Masal - 1989
  • Ayaşlı ve Kiracıları - 1989
  • Küçük Mutluluklar - 1987
  • Ebediyete Kadar - 1955


Linkler





Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara


Görüşler

Bu konuda henüz görüş yazılmamış.
Gürüş/yorum alanı gerekli.
Markdown kodları kullanılabilir.