Füsun Erbulak (d. 25 Haziran 1943, İstanbul) Sinema ve tiyatrı sanatçısı, yazar, çevirmen.

Füsun Erbulak

Füsun Erbulak (d. 25 Haziran 1943, İstanbul) Sinema ve tiyatrı sanatçısı, yazar, çevirmen.

thumb|right|275px|Sanatçının son kitabı

Notre Dame de Sion ve İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro bölümü mezunu olan Füsun Erbulak, 1962` de Dormen Tiyatrosu`nda sanat hayatına başladı. Yine aynı yerde eşi Altan Erbulak ile tanışıp evlendi. Koca Mustafa Paşa Çevre Tiyatrosu, Fikret Hakan Tiyatrosu, Hadi Çaman Yeditepe Oyuncuları`nda oynadı. 1955 yılında ilk filmini çevirdi. Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP) saflarında yer aldı. Bir dönem eşinden boşandıktan sonra, Altan Erbulak ile yeniden evlendi. 1984`te Yazdığı ``Atmış Günlük Bir Şey`` ve ``Burgu`` (1986) adlı kitapları müstehcenlik gerekçesiyle toplatıldı. Kitap çevirileri, gazete ve dergilerde yazarlık yaptı. Çocuğunun öldüğü gün sahneye çıkabilen bir sanatçı olarak anımsanır [1].

Füsun Erbulak, oyuncu Sevinç Erbulak`ın da annesidir.

Eserleri

  • Niçin Geç Kaldım
  • Altmış Günlük Bir Şey
  • Burgu
  • İntiharı Ertelemek
  • Epik Bir Grev
  • Uçuçböceği-Delikır
  • Sokak Erkeği
  • Aşkın Misillemesi
  • Gecece


Filmografisi

  • Gönül - 2006
  • Gümüş (TV) - 2005
  • Bir Dilim Aşk (TV) - 2004
  • Çemberimde Gül Oya (TV) - 2004
  • Ömerçip - 2003
  • Sınırlı Aşk - 2003
  • Aşk Meydan Savaşı (TV) - 2002
  • Yaralı Kurt - 2000
  • Şen Olasın Nuri Bey - 1993
  • Küçük Balıklar Üzerine Bir Masal - 1989
  • Ayaşlı ve Kiracıları - 1989
  • Küçük Mutluluklar - 1987
  • Ebediyete Kadar - 1955


Linkler





Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar