Fırtına kuşugiller

Fırtına kuşugiller (Hydrobatidae), tüp burunlu kuşlar takımına ait bir familyadır.
Deniz kuşlarının en küçükleridir.

Fırtına kuşugiller

Taksokutu | renk = Lightblue | ad = Fırtına kuşugiller | resim = Hydrobates_pelagicus.jpg | resim_bilgi = ``Hydrobates pelagicus`` | statü = | alem = Animalia <small>(Hayvanlar)</small> | şube = Chordata <small>(Kordalılar)</small> | sınıf = Aves <small>(Kuşlar)</small> | takım = Procellariiformes <br /><small>(Tüpburunlu kuşlar)</small> | familya = Hydrobatidae <br /><small>(Fırtına kuşugiller)</small> | familya_yazar = Mathews, 1912 | altbaşlık = Altfamilyalar ve Cinsler | açıklama = Altfamilya Oceanitinae<br /> ``Oceanites``<br /> ``Garrodia``<br /> ``Pelagodroma``<br /> ``Fregetta``<br /> ``Nesofregatta`` <br /> Altfamilya Hydrobatinae<br /> ``Hydrobates``<br /> ``Oceanodroma``

Fırtına kuşugiller (Hydrobatidae), tüp burunlu kuşlar takımına ait bir familyadır.

Deniz kuşlarının en küçükleridir. Planktonik kabuklular ve yüzeyden topladıkları küçük balıklarla beslenirler. Uçuşları çırpıntı şeklinde, kimi zaman yarasalara benzerdir.

Tüm dünyada, bütün okyanuslarda yayılış gösterirler. Çoğunlukla pelajikde bulunurlar, karaya yuvalama zamanlarında çıkarlar.



kuş-taslak

<br clear="all">

Dış bağlantılar



commons-ufak|Hydrobatidae species-ufak|Hydrobatidae

Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar