Fobofobi

Fobofobi, fobiler den korkma veya korkmaktan korkma olarak tanımlanan ve yoğun anksiyete ve somatik hislere neden olan bir fobidir. Fobofobi, agorafobi gibi anksiyete bozuklukları ve panik atak ile doğrudan ilişkilidir. Bir hasta fobofobi geliştirdiğinde, durumları teşhis edilmeli ve tedavi edilmelidir.

Fobobi: korkunun kendisidir, ancak daha spesifik olarak, fobi ve kaygı ile ilişkili iç duyumların korkusudur, uzun süreli anksiyete bozukluğuna ve panik atakların oluşmasına neden olur. Uzun bir süre devam eden anksiyete bozuklukluğu durumudur, bu da korkulan fobi ile karşılaşmanın yarattığı psikolojik korku ile birleştiğinde, hastanın agorafobi gibi korkulan fobinin etkilerinin yoğunlaşmasına yol açar ve onları aşırı panik korkusuna karşı hassas hale getirir. Fobofobi, hastanın yaşadığı stress ile hastanın geliştirdiği fobinin yanı sıra hastanın hayatında yaşadığı etkiler sonucu gelişebilir yada başka bir deyişle, hastanın yaşayabileceği anksiyete/panik ile korktuğu fobi türü arasında bir köprüdür ve korkulan fobiye yoğun ve aşırı bir yatkınlık yaratır. Bununla birlikte, fobofobi mutlaka diğer fobilerin bir parçası olarak gelişmez, ancak korkuların devam etmesi için önemli bir faktör olabilir.

Fobofobi, diğer fobilerden çevresel uyaranlardan ziyade panik atağın psikolojik semptomlarına benzer korkunç içsel duyumlara sahip olmasıyla ayrılır. Zihnin psikolojik durumu, daha fazla endişeye yol açan koşullu uyaranlara sahip bir tepki yaratır ve bu kısır döngü ile sonuçlanır. Fobofobi, kendisinden önce gelen bir fobinin korkusunu yaşamadan önce, anksiyete bozukluklarından önce gelen ve panik atak oluşturabilen somatik hislerini yaşamadan önce yaşanan bir korkudur. Tüm fobiler gibi, hastalar da korkulan fobiden korkmamak için kaçınırlar.

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.