Gülistan Güzey

Gülistan Güzey Gerçek adı Gülistan Cemali Güzey (d. 17 Mayıs 1927, ö.

Gülistan Güzey

thumb|right|Gülistan Güzey Gülistan Güzey   Gerçek adı Gülistan Deniz   (d. 17 Mayıs 1927, ö. 6 Mart 1987 - İstanbul)   Tiyatro ve sinema sanatçısı.

Sinema ve tiyatro tarihimizin önemli oyuncularındandır. İstanbul Şehir Tiyatroları`nda görev yapan sanatçı, 1940`larda sinema filmlerinde de rol almıştır. Döneminde başrol oyunculuğu da yapmıştır.

Filmografisi



  • Darbe - 1990
  • Yabancı - 1984
  • Taçsız Kraliçe - 1984
  • Gazap Rüzgarı - 1982
  • Gülünüz Güldürünüz 1977
  • Şıpsevdi - 1977
  • Acı Hayat - 1973
  • Kurt Yemini - 1973
  • Elbet Birgün Buluşacağız - 1973
  • Yirmi Yıl Sonra - 1972
  • Tanrı Misafiri - 1972
  • Asi Gençler - 1972
  • Üç Sevgili - 1972
  • Unutulan Kadın - 1971
  • Bütün Anneler Melektir - 1971
  • Bir Genç Kızın Romanı - 1971
  • Yarın Ağlayacağım - 1971
  • Fakir Aşıkların Romanı - 1971
  • Yağmur - 1971
  • Ali Cengiz Oyunu - 1971
  • Beklenen Şarkı - 1971
  • Pamuk Prenses Ve 7 Cüceler - 1970
  • Söz Müdafanın - 1970
  • Zindandan Gelen Mektup - 1970
  • Saadet Güneşi - 1970
  • Hüzünlü Aşk - 1969
  • Uykusuz Geceler - 1969
  • Kezban - 1968
  • Paydos - 1968
  • Katip / Üsküdar`a Giderken - 1968
  • Hırsız Kız - 1968
  • Kadın Asla Unutmaz - 1968
  • Bir Şoförün Gizli Defteri - 1967
  • Sayın Bayan - 1963
  • Akasyalar Açarken - 1962
  • Bir Yetimenin Hasreti - 1961
  • Doğmadan Ölenler - 1961
  • Şafakta Buluşalım - 1961
  • Hancı - 1961
  • Gece Ve Gündüz - 1960
  • Zehir Ali - 1959
  • Garipler Sokağı - 1959
  • Kendi Düşen Ağlamaz - 1959
  • Ömrüm Böyle Geçti - 1959
  • Allı Yemeni - 1958
  • Sokak Çocuğu - 1958
  • Bir Dilim Ekmek - 1958
  • Kelepçe - 1958
  • Hata / Bırakın Ağlayım - 1957
  • Sönen Yıldız - 1956
  • Yangın - 1956
  • Katibim - 1956
  • Artık Çok Geç - 1955
  • Ebediyete Kadar - 1955
  • Irz Düşmanları - 1955
  • Aramızda Yaşıyamazsın - 1954
  • Katil - 1953
  • Çakırcalı Mehmet Efe`nin Definesi - 1952
  • Kanun Namına - 1952
  • Kahpenin Kızı - 1952
  • İngiliz Kemal Lawrence`e Karşı - 1952
  • Tanrı Şahidimdir - 1951
  • Allahaısmarladık - 1951
  • İstanbul Kan Ağlarken - 1951
  • Yavuz Sultan Selim Ve Yeniçeri Hasan - 1951
  • Çakırcalı Mehmet Efe - 1950
  • Ölünceye Kadar Seninim - 1949
  • Hülya - 1947
  • Karanlık Yollar - 1947
  • Sonsuz Acı - 1946
  • Yayla Kartalı - 1945
  • Köroğlu - 1945
  • Hürriyet Apartmanı - 1944
  • Dertli Pınar - 1943


Linkler



Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar