Güney kamış antilobu

Güney kamış antilobu (''Redunca arundinum''), boynuzlugiller (Bovidae) familyasından Afrika'da yaşayan antilop türü.

Güney kamış antilobu

Güney kamış antilobu (Redunca arundinum), boynuzlugiller (Bovidae) familyasından Afrika'da yaşayan antilop türü. == Morfoloji == Boy uzunluğu 120-160 cm, omuz yüksekliği 65-105 cm, kuyruk uzunluğu 18-30 cm, ağırlığı 39-95 kg dır. Rengi açık kahverendiden gri kahverengine kadar değişkenlik gösterir. Alt bölümleri beyazdır. Göz çevresinde beyazımsı halkalar bulunur. Kuyruğu beyazdır. Boynuz erkeklerinde bulunur. == Üreme == Üreme olgunluğuna 1,5 yılda ulaşırlar. Gebelik süresi 7,5 ay olup tek yavru dünyaya getirirler. Ömrü 10 yıldır. == Beslenme == Otlar ve kamış sürgünleri ana besin kaynaklarıdır. == Düşmanları == Yırtıcı memeliler, aslan, pars, çita, benekli sırtlan, Afrika yaban köpeği ile piton ve timsahlar ana düşmanlarıdır. == Yayılımı == Afrika'nın güneyinde, Angola, Zimbabve, Zambiya, Mozambik ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nin kuzeyinde yayılım gösterir. * Ungulates of the World: Redunca arundinum (Southern reedbuck)

Kaynaklar

Vikipedi

Yanıtlar