Gloria Estefan, (Gloria Marí­a Milagrosa Fajardo, 1 Eylül 1957) Havana, Küba doğumlu bir şarkıcı ve bestecidir. ==Biyografi== 1975`te Miami Sound Machine adlı grubun vokalisti olarak sanat hayatına başlayan Estefan daha sonra hit solo çalışmaları ``Dr. Beat`` (1984) ve ``Conga`` (1986) ile uluslararası üne kavuştu. Çoğu müziksever tarafından ``Latin pop müziğinin kraliçesi`` olarak kabul edilen şarkıcı dünyanın en ünlü...

Gloria Estefan kaç yaşında?

Gloria Estefan 60 yaşında.
Gloria Estefan, günü, bir Pazar günü doğdu. 61. yaşına basacağı bir sonraki doğum gününe, bugünden itibaren 259 gün var.
Gloria Estefan'ın burcu Başak.
Evet, Gloria Estefan yaşıyor.

Gloria Estefan hakkında detaylı bilgi

Gloria Estefan (Gloria Marí­a Milagrosa Fajardo, 1 Eylül 1957) Havana, Küba doğumlu bir şarkıcı ve bestecidir.

Biyografi

1975`te Miami Sound Machine adlı grubun vokalisti olarak sanat hayatına başlayan Estefan daha sonra hit solo çalışmaları ``Dr. Beat`` (1984) ve ``Conga`` (1986) ile uluslararası üne kavuştu. Çoğu müziksever tarafından ``Latin pop müziğinin kraliçesi`` olarak kabul edilen şarkıcı dünyanın en ünlü müzisyenleri arasındadır ve Latin pop müziğinin en ünlü solo sesidir. Albümleri tüm dünyada toplam 70 milyondan fazla sattı, ve Estefan`a 5 kez Grammy ödülü kazandırdı.

Gloria Fajardo, Miami Sound Machine`in lideri Emilio Estefan ile 1976 yılında çıkmaya başladı ve 2 Eylül 1978`de evlendi. Çiftin Nayib (2 Eylül 1980) ve Emily Marie (5 Aralık 1994) adlı iki çocuğu oldu.

Estefan müzik kariyerinin yanı sıra ``Music of the Heart`` (1999) ve `` The Arturo Sandoval Story`` (2000) adlı iki filmde oynadı.

Yeni dönem salsa müziğine önemli ölçüde etki ve katkıda bulunmuş şarkıcının eserleri Salsa gecelerinde sıkça çalınır.

Göz At



Diskografi

Miami Sound Machine Albümleri

  • Renacer (1977)
  • Miami Sound Machine (1978)
  • Imported (1979)
  • MSM (1980)
  • Otra Vez (1981)
  • Rio (1982)
  • A Toda Maquina (1984)
  • Eyes of Innocence (1984) U.S.: Gold
  • Primitive Love (1986) U.S.: 3x Platinum
  • Let It Loose (1987) U.S.: 4x Platinum
  • Anything For You (Let It Loose, UK release) (1988)

Solo Albümleri

  • Cuts Both Ways (1989) U.S.: 3x Platinum
  • Exitos de Gloria Estefan (1990)
  • Into the Light (1991) U.S.: 2x Platinum
  • Greatest Hits (1992) U.S.: 4x Platinum
  • Mi Tierra (1993) U.S.: 8x Platinum
  • Christmas Through Your Eyes (1993) U.S.: Platinum
  • Hold Me, Thrill Me, Kiss Me (1994) U.S.: 2x Platinum
  • Abriendo Puertas (1995) U.S.: Gold
  • Destiny (1996) U.S.: Platinum
  • Gloria! (1998) U.S.: Gold
  • Alma Caribeí±a (2000) U.S.: 2X Platinum
  • Greatest Hits, Vol. II (2001)
  • Unwrapped (2003)
  • Amor y Suerte: Exitos Romanticos (2004)






Bu sayfa, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Gloria Estefan maddesinden faydalanılarak veya ilgili madde birebir kopyalanarak hazırlanmıştır. Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında, Vikipedi sitesi kaynak gösterilerek özgürce kullanılabilir.
İlgili Konu Başlıkları Tümü

1957

1957 yılında meydana gelen olaylar, doğumlar ve ölümler.

1 Eylül

1 Eylül Gregorian Takvimine göre yılın 244. günüdür. Sonraki sene için 121 (Artık yıllarda 122) gün var.

Wes Craven

Scream üçlemesinin final bölümü, " Çığlık 3 " ile 15. sinema filmine filmine imzasını atan Wes Craven yönetmenliğin yanı sıra entelektüel kimliği ile de tanınıyor. Cleveland'da doğan, Baltimore'da Johns Hopkins Üniversitesi'nde felsefe alanında mastır yapmış. Geçen Ekim ...

Latin Pop

Latin pop (İspanyolca'da Pop Latino), Latin Amerika, İspanya, Portekiz, İtalya'dan ve Hispanik-Amerikalı artistlerin genellike İspanyolca, İtalyanca ve Portekizce söyledikleri bir pop müziği türüdür.

2'ci NCLR Bravo Ödülleri

''İkinci NCLR Bravo Ödülleri'' 1996 yılında yapılmış NCLR Bravo Ödüllerinin ikinci ve sonuncu törenidir. Daha sonra tören ALMA Ödülleri adı ile devam etmişdi. Cheech Marin ve Giselle Fernandezin sunduğu ödül töreninde ilk törende çok az kategori olmasına rağmen, bu törende ...

ABD 1988 Yılı 1 Numara şarkıları

Bu liste, 1988 yılında Billboard dergisi tarafından 1 numaraya yükselen şarkıları içerir.

ABD 1989 Yılı 1 Numara şarkıları

Bu liste, 1989 yılında Billboard dergisi tarafından 1 numaraya yükselen şarkıları içerir.

ABD 1991 Yılı 1 Numara şarkıları

Bu liste, 1991 yılında Billboard dergisi tarafından 1 numaraya yükselen şarkıları içerir.

Albümleri En çok Satan Sanatçılar Listesi

Bu madde çıkardıkları müzik albümlerinin toplam satışı 50 milyondan fazla olan sanatçılar hakkındadır.

Hollywood Bulvarı üzerindeki Yıldızların Listesi

Bu liste Hollywood Bulvarı üzerindeki yıldızların bulunduğu bir listedir.

J To Tha L-O!: The Remixes

''J to tha L-O!: The Remixes'', Amerikalı şarkıcı Jennifer Lopez'in ilk remix albümü. ABD ''Billboard'' 200 listesine 1 numaradan giriş yapan ilk remix albümüdür. Piyasaya çıktığı ilk hafta 156,000 kopya satarak ABD'nin en çok satan remix albümlerinden biri olmuştur. Albüm, ...

Kike Santander

Kike Santender (11 Mayıs 1960, Santiago de Cali), Kolombiyalı söz yazarı ve yapımcı. İlk yıllarını Santiago de Cali'De farklı müzik ritimlerini öğrenerek harcadı.