Güvenç Dağüstün

Kısaca: Güvenç Dağüstün (1978, Ankara), Türk şarkıcıdır. ...devamı ☟

Güvenç Dağüstün (1978, Ankara), Türk şarkıcıdır.

Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı`na girerek tenor Pekin Kırgız`ın öğrencisi oldu. Ankara Devlet Operası`nın açtığı sınavı kazanarak bu kurumun en genç sanatçısı oldu.

Bulgaristan`ın Varna kentinde düzenlenen “Uluslararası Varna Festivali” kapsamında mezzosoprano Ksgr. Prof. Margarita Lilova`nın kursuna katıldı ve bir yıl sonra Viyana Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi`nin sınavlarını kazanarak Prof. Lilova`nın öğrencisi oldu. Ankara Devlet Operası`ndaki görevinden ayrılarak Prof. Dr. İhsan Doğramacı tarafınfan verilen burs ile Avusturya`nın Viyana kentinde çalışmalarına başladı.

İzmir Devlet Operası`nda konuk sanatçı olarak Donizetti`nin “Aşk İksiri” operasında ilk başrolü “Belcore”yi seslendirdi. Avusturya`nın Innsbruck kentinde Georg Schmöhe yönetiminde C. Orff`un “Carmina Burana” adlı eserinde bariton sololarının yanısıra kontrtenor solosunu da seslendirerek bir ilke imza attı ve büyük beğeni topladı. Viyana`da seslendirdiği, Yunan besteci Perikles Liakakis`in “Çizmeli Kedi” operasındaki başrol ile bu eserin dünyada ilk kez seslendirilişinin solistlerinden oldu.

Önce Efes Antik Tiyatrosu`nda ve daha sonra İstanbul Harbiye Açıkhava Tiyatrosu`nda ve Atatürk Kültür Merkezi`nde, Fazıl Say`ın “Nazım” adlı eserinini Fazıl Say, Genco Erkal ve Sertab Erener ile birlikte seslendirdi. Bunun ardından “Rumeli Hisarı - Yıldızlı Geceler” konserleri kapsamında Fazıl Say ile birlikte bir resital verdi ve Say`ın şarkılarının Türkiye`de ilk seslendirilişini gerçekleştirdi. Son olarak Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde Say`ın “Nazım” adlı eserinin CD ve DVD kayıtlarını Fazıl Say, Genco Erkal ve Zuhal Olcay ile birlikte gerçekleştirdi.

Sertab Erener ile ortak projeleri olan “Turco - Latino Connection” caz konserleri büyük beğeni topladı ve halen devam ediyor. Dağüstün, çalışmalarını halen Viyana`da Ksgr. Prof. Margarita Lilova ile sürdürmektedir.

Kaynaklar

Vikipedi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.