Hale Soygazi

Hale Soygazi (d. 1950, İstanbul). Türk sinema oyuncusu.

Hale Soygazi (d. 1950, İstanbul). Türk sinema oyuncusu.

Üniversitede Fransız Filolojisi ikinci sınıftan ayrılarak İsviçre`ye gitti. Orada mankenlik kursu gören sanatçı Türkiye` dönüp manken ve fotomodel olarak çalıştı.

1972`de Saklambaç Gazetesi`nin açtığı Türkiye Sinema Güzellik Yarışması`na katıldı ve birinci oldu. Daha sonra "Avrupa Sinema Güzeli" seçildi. İlk filmi olan "Kara Murat"ı yine aynı yıl çevirdi. 1978`de "Maden" filmindeki rolünden dolayı Antalya Festivali`nde en başarılı kadın oyuncu ödülünü kazandı. Sinema oyunculuğunun yanında sahneye çıktı.

Ses sanatçısı Ahmet Özhan`la evlenip daha sonra ayrıldı.

Filmleri (19)

Son filmleri

Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri
Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri

Cazibe güzel olmasına karşın evde kalmış, yaşı geçkin bir kızdır. Birlikte yaşadığı annesi Füruzan H...

Bekle Dedim Gölgeye
Bekle Dedim Gölgeye

Ümit Kıvanç’ın romanından yola çıkarak Barış Pirhasan’ın senaryosunu yazdığı 1990 yapımı film, Atıf...

Kadının Adı Yok
Kadının Adı Yok

Toplumun kendisine biçtiği yeri ve rolü sorgulayan bir kadının hikayesi.

Filmografi

Sene Film adı
1972 Mahkum
1972 Kara Murat: Fatih'ın Fedaisi Angela / Zeynep rolünde
1973 Oh Olsun Alev rolünde
1973 Aşkımla Oynama
1973 Vurun Kahpeye Aliye rolünde
1973 Kara Murat: Fatih'in Fermanı Angela rolünde
1974 Unutama Beni Arzu rolünde
1974 Mirasyediler Hale rolünde
1975 Gece Kuşu Zehra Zehra/Semra rolünde
1975 Nereden Çıktı Bu Velet Hale rolünde
1975 Bak Yeşil Yeşil Neşe rolünde
1976 Süt Kardeşler Bihter rolünde
1977 Sevgili Dayım Serap rolünde
1978 Maden Halkacı Kadın rolünde
1984 Bir Yudum Sevgi (Bir yudum sevgi)
1985 Bir Avuç Cennet
1988 Kadının Adı Yok
1991 Bekle Dedim Gölgeye Esra rolünde
1992 Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri Cazibe rolünde


İlgili konuları ara


Görüşler

Bu konuda henüz görüş yazılmamış.
Gürüş/yorum alanı gerekli.
Markdown kodları kullanılabilir.