Heath Ledger

{{Oyuncu | Ad = Heath Ledeger | Resim = | Resim eni = | Resim altı = | Doğum adı = Heathcliff Andrew Ledger | Diğer adları = | Doğum tarihi = 4 Nisan 1979 | Doğum yeri = Perth, Batı Avustralya, Avustralya | Ölüm tarihi = | Ölüm yeri = | Boyu = 6`1" (185 cm) | Önemli rolleri = Ennis Del Mar (Brokeback Dağı) | Akademi Ödülleri = | Resmi sitesi = | allmovie-no = | Beyazperde.com-no = | IMDb-no = 0005132 | Sinema.com-no = | SinemaTürk-no =16173 }} filminde (ile Jake Gyllenhaal)|250px]

Heathcliff Andrew Ledger (d. 4 Nisan 1979, Perth, Batı Avustralya) Avustralyalı sinema oyuncusu. 2005 Brokeback Dağı filminde eşcinsel kovboy`u canlandı. Bu filmdenki en İyi Erkek Oyuncu Oscar`ına aday gösterilmiştir. 2001 yılindan People magazinin `Dünyanın 50 en güzel insanı` listesine seçildi.

Filmografi

Filmleri
| İsim || Rol
2008 >| ``The Dark Knight`` || The Joker
2008 >| ``Dirt Music`` ||
2007 >| ``I`m Not There`` || Bob Dylan
2006 >| ``Candy`` || Dan
2005 >| ``Casanova`` || Giacomo Casanova
2005 >| ``Brokeback Mountain`` (``Brokeback Dağı``)|| Ennis del Mar
2005 >| ``The Brothers Grimm`` (``Çılgın Kardeşler``)|| Jacob Grimm
2005 >| ``Lords of Dogtown`` || Skip Engblom
2003 >| ``The Order`` (``Günahların Bekçisi``)|| Alex Bernier
2003 >| ``Ned Kelly`` || Ned Kelly
2002 >| ``The Four Feathers`` || Harry Faversham
2001 >| ``Monster`s Ball`` (``Kesişen Yollar``)|| Sonny Grotowski
2001 >| ``A Knight`s Tale`` || Sir William Thatcher/Sir Ulrich von Lichtenstein of Gelderland
2000 >| ``The Patriot`` (``Vatansever``)|| Gabriel Martin
1999 >| ``10 Things I Hate about You`` || Patrick "Pat" Verona
1999 >| ``Two Hands`` || Jimmy
1997 >| ``Paws`` || Oberon
1997 >| ``Blackrock`` ||
1992 >| ``Clowning Around`` ||
Televizyon
1997 >| ``Home and Away`` || Scott Irwin
1997 >| ``Roar`` || Conor
1996 >| ``Sweat`` || Snowy Bowles


Dış bağlantılar

  • }


Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konular

1979 1992 1996 1997 1999 2000 2001 2002 2003 2005

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.

Heath Ledger Resimleri

Brokeback Dağı
4 yıl önce

Brokeback Mountain), yönetmenliğini Ang Lee'nin üstlendiği, başrollerini Heath Ledger ve Jake Gyllenhaal'un paylaştığı 2005 yılı ABD yapımı 134 dakikalık film...

Brokeback Dağı (film), 1963, 2005, 2006, 2006 MTV Film í–dülleri, 31 Ocak, 5 Mart, 63. Altın Küre í–dülleri, ABD, Allmovie, Ang Lee
Candy (film)
4 yıl önce

çıkarak çektiği 2006 yapımı, romantik drama filmidir. Filmin başrollerinde Heath Ledger, Abbie Cornish ve Geoffrey Rush yer almıştır. Filmin yapımcısı Margaret...

Dr. Parnassus
2 yıl önce

olmuştur. Christopher Plummer, Tom Waits, ve Heath Ledger filmin başrollerinde yer almışlardır. Ledger'ın, filmin çekimleri tamamlanmadan vefat etmesi...

Şövalye (film)
4 yıl önce

macera/aksiyon/romantik/komedi türündeki, Brian Helgeland'ın yönettiği ve Heath Ledger, Shannyn Sossamon, Mark Addy, Alan Tudyk, ve Paul Bettany'nin oynadığı...

Casanova (film)
1 yıl önce

2005 ABD yapımı filmin başrollerini Heath Ledger ve Sienna Miller paylaşmaktadır. Giacomo Casanova (Heath Ledger) çok çapkın bir erkektir. Aynı zamanda...

Casanova (film), 2005, ABD, Giacomo Casanova, Heath Ledger
Dört Cesur Arkadaş
4 yıl önce

yönettiği, 2002 yılında çekilen Amerikan drama filmidir. Başrollerde Heath Ledger, Wes Bentley, Bruce Maus, Djimon Hounsou ve Kate Hudson yer almıştır...

Patiler
4 yıl önce

filmde, çocuğa yardım eden köpeği de Billy Connolly seslendirdi. Ayrıca Heath Ledger da filmde küçük bir rol aldı. Billy Connolly - PC'nin sesi Nathan Cavaleri...

Günahların Bekçisi
4 yıl önce

gösterime giren filmin başrollerinde Heath Ledger, Benno Fürmann, Mark Addy, ve Shannyn Sossamon yer almıştır. Ledger, Addy ve Sossamon, filmin yönetmeni...