İmge Yayınevi

Kısaca: 1984 Yılında kurulan İmge Yayınevi, 1987 yılı sonunda İmge Kitabevi Yayınları olarak kitap üretimine başladı. Temel metinlerin önemli bir bölümünü dilimize kazandırırken bir yandan da Türkiye'nin ve dünyanın güncel ve tarihsel sorunlarını irdeleyen, değişik disiplinlerden, çok çeşitli bakış açıları taşıyan yazarların yapıtlarını okurlara sundu. ...devamı ☟

1984 Yılında kurulan İmge Yayınevi, 1987 yılı sonunda İmge Kitabevi Yayınları olarak kitap üretimine başladı. Temel metinlerin önemli bir bölümünü dilimize kazandırırken bir yandan da Türkiye'nin ve dünyanın güncel ve tarihsel sorunlarını irdeleyen, değişik disiplinlerden, çok çeşitli bakış açıları taşıyan yazarların yapıtlarını okurlara sundu.

İmge Kitabevi Yayınları; siyaset, insan bilimleri, felsefe, tarih, mitoloji, edebiyat, sanat alanlarında gerek genel okuyucuya gerek yükseköğrenim öğrencilerine gerekse uzman araştırmacılara yönelik eserler yayımlıyor.

İmge Kitabevi Yayınları yayın kurulunun kitap seçiminde göz önünde bulundurduğu temel ilke, yayımlanacak kitapların alanında yenilikçilik, geliştiricilik ya da özgün katkı niteliklerini taşıması, ama okunmalarının özel uzmanlık gerektirmemesi.

İmge Kitabevi Yayınları'nın yayımlayacağı eserlerde belirli bir siyasal yaklaşımın benimsenmiş olması yönünde bir anlayış yok, ama gözetilmesi istediği birtakım ilkeler var. İmge Kitabevi Yayınları ırkçı, ayrımcı, cinsiyetçi, baskıcı söylemlere dayalı ya da böylesi söylemleri kullanan kitapları yayımlamıyor; siyasal, kültürel, dinsel her türlü aşağılayıcı dilsel öğelerin ayıklanmasını titizlikle istiyor.

İmge Kitabevi Yayınları geniş halk kesimlerinin yaşama koşullarının, ekonomik durumunun, kültür düzeyinin iyileştirilmesine yönelik araştırmaları özendiriyor, destekliyor; toplumun sivil örgütlenmesini geliştirici, ufuk açıcı arayışlara gerek yayıncılık alanında gerekse toplumsal, siyasal tüm ortamlarda katkı sağlamaya çalışıyor. İmge Kitabevi Yayınları gerek yazı gerek çeviri dilinin Türkçenin anlatım olanaklarını genişletici, geliştirici bir anlayış taşımasını gözetiyor, “arılık”tan çok “duruluk”u yeğliyor.

Kaynak: İmge Yayınevi Web sitesi

Linkler

http://www.imge.com.tr/

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.