Küçük kartal

Küçük kartal (Aquila pennatus yada Hieraaetus pennatus - önceden), atmacagiller (Accipitridae) familyasından orta büyüklükte

Küçük kartal

Küçük kartal (Aquila pennatus yada Hieraaetus pennatus - önceden), atmacagiller (Accipitridae) familyasından orta büyüklükte bir kartal türü.

Özellikleri

Boyları 47 cm, kanat açıklıkları 120 cmdir. Ağaç veya kayalıklara yuva yapar ve 1-2 yumurta koyarlar. İki ayrı kuş tüyü formu vardır. Soluk kuşlar, daha koyu bir baş ve uçuş tüyleriyle çoğunlukla hafif gridir. Diğer form, koyu gri uçuş tüyleriyle orta-kahverengi kuş tüyüne sahiptir. Ötüşü tiz bir ``kli-kli-kli`` şeklindedir. Erkekler yaklaşık 700 gram, dişiler 1 kg ağırlığındadır.

Beslenme

Küçük memeliler, sürüngenler ve kuşları avlarlar.

Yayılış

Güney Avrupa, kuzey Afrika`da ve orta Asya` da yayılış gösterirler. Göçmendirler. Kışı güney Asya da geçirirler.



Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar