Kara kuğu (''Cygnus atratus'') ördekgiller familyasından Avustralya’nın güneydoğu ve güneybatı bölgelerinde yaşayan bir kuğu türü. Kara kuğu türünün soyu Yeni Zelanda'da avlanma nedeniyle yokolmuştur ancak tekrar canlandırılmaya çalışılmaktadır. Avustralya içinde iklim koşullarına göre düzensiz göçebe bir yaşama sahiptirler.

Kara kuğu

Kara kuğu (Cygnus atratus) ördekgiller familyasından Avustralya’nın güneydoğu ve güneybatı bölgelerinde yaşayan bir kuğu türü. Kara kuğu türünün soyu Yeni Zelanda'da avlanma nedeniyle yokolmuştur ancak tekrar canlandırılmaya çalışılmaktadır. Avustralya içinde iklim koşullarına göre düzensiz göçebe bir yaşama sahiptirler.

Fiziksel özellikleri

Kara kuğuların tüyleri beyaz uçuş tüyleri dışında tamamen siyah renklidir. Gaga parlak kırmızı renklidir ve ucu soluktur. Ayak ve bacaklar grimsi-siyah renklidir. erkekler dişilerden biraz daha iridir ve gagaları daha uzun ve düzdür. Erişkin olmayan kara kuğular grimsi kahverengindedir ve tüylerin uçları soluktur. Erişkin bir kara kuğunun boyu 110-142 cm arasındadır. Ağırlığı 3,7-9 kg arasında, kanat açıklığı da 1,6-2 m arasında değişir. Görece kuğular arasında en uzun boyuna sahiptir. Boyun S şeklinde kıvrıktır.

Notlar

Dış bağlantılar

*

Kaynaklar

Vikipedi

Yanıtlar