Karacasu, Nargedik

Karacasu, Nargedik Haritası

misafir - 8 yıl önce
Köyün geçim kaynakları tütüncülük,zeytinciliktir.Son yıllarda tütüncülük yavaş yavaş yerini zeytinciliğe bırakmıştır. Köyde 20 yaş altı nüfus çok azdır.Bunun nedeni ise neslin okumasıdır.Okumuyanların ise alışmak amacıyla Denizli ve İzmir''e yerleşmesidir.BALCA gezilebilir.

misafir - 8 yıl önce
nargedik köyü; 280-300 kişinin yaşadığı ve geçimini çiftçilikle sağlar. köyün hemen yakınında orman olması orman yürüyüşleri açısından güzel bir gezi alanı oluşturur. orman o kadar sıktırki gökyüzündeki güneş bile sizi göremez. hayatın tüm sıkıntılarından yoğun iş hayatından bir an olsun bile kurtulmak için har,ka bir yerdirir. son 10 yıl içinde tarımda dönüşüm projesi buradada uygulanmıştır. insanlar tütün dışında zeytin ve kısmende hayvancılıkla uğraşan ailelerin sayısı artmıştır. sayın başbakanımızın başlattığı bu projeyi bu köyden yetişmiş bir doktor olarak saygı ile karşılıyorum.

misafir - 8 yıl önce
Nargedik köyü karacasu merkeze yaklaşık 17 km uzaklıkta 200-250 nüfuslu küçük bir köydür. Köyün tek mahallesi vardır o da çardak mahallesidir.Toprakları sulak arazi olmamasına rağmen verimlidir.İnsanlar geçimini genlde tütüncülükle sağlarlar.Son yıllarda zeytincilik önemli bir geçim kaynağı olmuştur.Bundan 10-15 yıl kadar önce köyün etrafı badem ağaçlarıyla çevriliydi. Bahar geldiğinde her taraf taraf çiçek kokardı Ama zamanla onlarda tütüncülüğe yenik düştü.Ama yinede herşeye rağmen 2-3 km uzaklıkta çam ağaçlarıyla çevrilidr.Ciğerlerinizin bayram etmesi için biraz açılmanız yeterli.

misafir - 8 yıl önce
Köyün yaşlılarının geçimi tütün ve çiftçilikten sağlamaları, genç nüfusun köyü sevmemesi 45 yaş altındaki gençlerin şehir dışında geçim sağlama çabaları nüfusu arttıra mamıştır. 80 hane olan köyde her evde bir kişi kesinlikle okumuş ve memurdur. Köyümüzden akademik kariyer yapan 40 a yakın kişi vardır. Diğer gençlerimizde şehirlere giderek esnaf olmuşlardır.Ayrıca köyümüz tarihi bir yerleşim alanının üstünde kurulmuştur. 3km yakınında keşfedilmemiş sırtlan deliği dediğimiz (sırtlan ini) mağarası vardır. Umarım yakında turizme açılır.

Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.