Kenan Bal

Kısaca: Kenan Bal   (d. 1950 - Ankara)   Sinema oyuncusu. ...devamı ☟

Kenan Bal   (d. 1950 - Ankara)   Sinema oyuncusu.

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi`nde okudu. İstanbul Belediyesi Parklar ve Bahçeler Müdürlüğü`nde çalıştı. Küçükçekmece Belediye meclis üyesi oldu. `78 gençliğinin politik ortamında yer aldı. Ahmet Mekin`le arkadaşlığından dolayı, sinema çevresiyle tanıştı. Bir çok filmde ve dizide rol alarak kendini geliştirdi.

Ödülleri





Filmografisi



  • İki Yabancı - 2007
  • Anka Kuşu - 2006
  • Hırsız Polis - 2005
  • Güz Yangını - 2005
  • Ziyaret - 2004
  • Taşı Sıksam Suyunu Çıkarırım - 2004
  • Şubat Soğuğu - 2004
  • Çemberimde Gül Oya - 2004
  • Asmalı Konak (Hayat) - 2003
  • Çanakkale: Son Kale 2003
  • Kampüsistan - 2003
  • Karaoğlan - 2002
  • Asmalı Konak - 2002
  • Avcı - 2001
  • Dedelerimi Evlendirirken - 2000
  • Bedel - 2000
  • Aşk Hırsızı - 2000
  • Zor Hedef - 2000
  • Güvercin - 1999
  • Kaçıklık Diploması - 1998
  • Cumhuriyet - 1998
  • Akrebin Yolculuğu - 1997
  • Sakin Kasabanın Kadını - 1997
  • Deli Divane - 1997
  • İlişkiler - 1997
  • Hemşerim - 1996
  • Kurtuluş- 1996
  • Şehnaz Tango - 1996
  • Düş, Gerçek, Bir de Sinema - 1995
  • Geçmişe Açılan Pencere - 1991
  • Ekran Aşıkları - 1989
  • Geçmiş Bahar Mimozaları - 1989
  • Bir Irmağa Yolculuk - 1988
  • Çark - 1987
  • Dolunay - 1987
  • Papatya - 1987
  • Su - 1986
  • Üç Halka 25 - 1986
  • Kıskaç - 1986
  • Kıskıvrak - 1986
  • Küçük Ağa - 1983
  • Denizin Kanı - 1978


Linkler



Kaynaklar

Vikipedi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.

Kenan Çoban
3 yıl önce

dizisinde Fahri karakterini canlandırdı. 2018 yılında Bal Kaymak filminde rol aldı. ^ "Kenan Çoban kimdir? Kenan Çoban nereli ve kaç yaşında?". Sözcü. 5 Mart 2020...

Kenan Çoban, Kurtlar Vadisi Irak, Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör, Kurtlar Vadisi Pusu, 1975, Abdülhey, Ahu Toros, Elazığ, Erhan Ufak, Güllü Erhan
Bir Irmağa Yolculuk
3 yıl önce

öyküsü anlatılmaktadır. Bulut Aras Arzu Aydın Salih Kırmızı Aydın Tezel Kenan Bal Oktar Durukan Tufan Balamir Meltem Savcı Nihat Nikerel Ahmet Demir Kemal...

Düş, Gerçek, Bir de Sinema
3 yıl önce

teslim edilecektir. Ev Ona Yakıştı öyküsünde rol alan Can Kolukısa ve Kenan Bal ödüle layık görüleceklerdir. Bir de Sinema öyküsü ünlü tiyatro sanatçısı...

Güz Sancısı
3 yıl önce

Hüseyin Avni Danyal - Kenan Umut Kurt - Ferit Avni Yalçın - Yorgo Zeliha Berksoy - Babaanne Tuncel Kurtiz - Kamil Efendi Kenan Bal - Ömer Saruhan Cem Bender...

Çark (film)
3 yıl önce

çıkışlı Türk filmi. Tarık Akan, Müge Akyamaç, Cezmi Baskın, İhsan Yüce ve Kenan Bal gibi zengin bir oyuncu kadrosuna sahip olan eser, işçi sınıfının en örgütsüz...

18. Kral Müzik Ödülleri
3 yıl önce

Kadar, Fem, Benimle Oynama) Ozan Doğulu & Kenan Doğulu - Potpuri (Şans Meleğim, Doktor) Kenan Doğulu - Bal Ajda Pekkan - Yakar Geçerim Kral TV Resmi Sitesi11...

Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği
4 ay önce

Menderes Samancılar, Meltem Savcı, Levent İnanır, Yüksel Arıcı Sayman: Kenan Bal Koordinatör: Zerrin Güven ÇASOD 2005 13. Oyunculuk Ödülleri Işıl Yücesoy...

Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği, 1992, Anlat İstanbul, Babam ve Oğlum, Bülent Kayabaş, Işıl Yücesoy, Kenan Bal, Menderes Samancılar, Nur Sürer, Rutkay Aziz, Sivil Toplum Kuruluşu
Denizin Kanı
4 ay önce

Seyfullah - Ağa Hacı Gömü Kadir Savun - Sümer Tilmaç - Hasan Ceylan - Çakır Kenan Bal - Sedat Demir - İsmail Turgut Savaş - Uzun Ömer Ahmet Turgutlu - Tomris...