Kenan Bal   (d. 1950 - Ankara)   Sinema oyuncusu.

Kenan Bal

Kenan Bal   (d. 1950 - Ankara)   Sinema oyuncusu.

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi`nde okudu. İstanbul Belediyesi Parklar ve Bahçeler Müdürlüğü`nde çalıştı. Küçükçekmece Belediye meclis üyesi oldu. `78 gençliğinin politik ortamında yer aldı. Ahmet Mekin`le arkadaşlığından dolayı, sinema çevresiyle tanıştı. Bir çok filmde ve dizide rol alarak kendini geliştirdi.

Ödülleri





Filmografisi



  • İki Yabancı - 2007
  • Anka Kuşu - 2006
  • Hırsız Polis - 2005
  • Güz Yangını - 2005
  • Ziyaret - 2004
  • Taşı Sıksam Suyunu Çıkarırım - 2004
  • Şubat Soğuğu - 2004
  • Çemberimde Gül Oya - 2004
  • Asmalı Konak (Hayat) - 2003
  • Çanakkale: Son Kale 2003
  • Kampüsistan - 2003
  • Karaoğlan - 2002
  • Asmalı Konak - 2002
  • Avcı - 2001
  • Dedelerimi Evlendirirken - 2000
  • Bedel - 2000
  • Aşk Hırsızı - 2000
  • Zor Hedef - 2000
  • Güvercin - 1999
  • Kaçıklık Diploması - 1998
  • Cumhuriyet - 1998
  • Akrebin Yolculuğu - 1997
  • Sakin Kasabanın Kadını - 1997
  • Deli Divane - 1997
  • İlişkiler - 1997
  • Hemşerim - 1996
  • Kurtuluş- 1996
  • Şehnaz Tango - 1996
  • Düş, Gerçek, Bir de Sinema - 1995
  • Geçmişe Açılan Pencere - 1991
  • Ekran Aşıkları - 1989
  • Geçmiş Bahar Mimozaları - 1989
  • Bir Irmağa Yolculuk - 1988
  • Çark - 1987
  • Dolunay - 1987
  • Papatya - 1987
  • Su - 1986
  • Üç Halka 25 - 1986
  • Kıskaç - 1986
  • Kıskıvrak - 1986
  • Küçük Ağa - 1983
  • Denizin Kanı - 1978


Linkler



Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar