Lena Headey

Kısaca: Lena Headey (d.3 Ekim 1973 / Bermuda). İngiliz film oyuncusu. ...devamı ☟

Lena Headey
Lena Headey

Lena Headey (d.3 Ekim 1973 / Bermuda). İngiliz film oyuncusu.

Bermuda'da doğan Lena Headey, 8 yaşında iken Huddersfield, West Yorkshire, İngiltere'ye taşındı. Kuaför olmak istiyordu. İngiltere'deki "Rose School of Acting"den mezun oldu. 1992 yılında Waterland isimli filmde Jeremy Irons'ın karısının gençlik halini canlandırdığı "Genç Mary" rolüyle dikkatleri üzerine çekti.

Possession, Onegin, Gossip, Imagine Me & You gibi filmlerde yer aldı.

Oyuncu Piper Perabo ile iki filmde birlikte oynadı: The Cave'de filmin oyuncu kadrosundaki tek kadın karakterler bu ikili tarafından canlandırıldı. Imagine Me & You da ise Perabo ve Headey iki sevgiliyi canlandırdı.

Vücudunda birçok dövme bulunan Headey'in bir dövmesinde Thai dilinde Jason yazmaktadır. Bunun sebebi aktör Jason Flemyng ile, 2001 yılında bir ilişki yaşamış olmasıdır.

Filmografi



  • 300 - Kraliçe Gorgo (2007) (Tamamlandı)
  • Walk Two Moons - Mrs. Cadaver (2007) (Çekiliyor)
  • The Shooter - Ballard (2007) (post-prodüksiyon)
  • Antonio Vivaldi - Norina (2006) (prodüksiyon aşamasında)
  • Kızıl Baron - Käte (2006) (Çekiliyor)
  • Ultra - Penny/Ultra (2006) (TV Filmi)
  • Imagine Me & You - Luce (2005)
  • The Cave - Kathryn (2005)
  • Grimm Kardeşler - Angelika (2005)
  • The Long Firm - Ruby Ryder (2004) (TV Filmi)
  • No Verbal Response - Dr. Megan Pillay (2003)
  • The Actors - Dolores (2003)
  • Ripley'in Oyunu - Sarah Trevanny (2002)
  • Possession - Blanche Glover (2002)
  • The Gathering Storm - Ava Wigram (2002) (TV Filmi)
  • The Parole Officer - Emma (2001)
  • Anazapta - Matilda (2001)
  • Round About Five - Kızarkadaş (2001)
  • Aberdeen - Kairo 'Kaisa' Heller (2000)
  • Gossip - Cathy Jones (2000)
  • Ropewalk - Allison (2000)
  • Onegin - Olga Larina (1999)
  • Inside-Out (1999)
  • The Man with Rain in His Shoes - Sylvia Weld (1998)
  • Merlin - Kraliçe Guinevere (1998) (TV Filmi)
  • Mrs. Dalloway - Genç Sally (1997)
  • Face - Connie (1997)
  • The Hunger - Steph Reynolds (1997) (TV Dizisi)
  • Kavanagh QC - Natasha Jackson (1997) (TV Dizisi)
  • Gold - Colette (1997) (TV Dizisi)
  • Ballykissangel - Jenny (1996) (TV Dizisi)
  • The Grotesque - Cleo Coal (1995)
  • Loved Up - Sarah (1995) (TV Filmi)
  • Band of Gold - Colette (1995) (Mini TV Dizisi)
  • Şeytanın Avukatı - Clare Rigby (1995) (TV Filmi)
  • Ormanın Kitabı - Katherine 'Kitty' Brydon (1994)
  • MacGyver: Trail to Doomsday - Elise Moran (1994) (TV Filmi)
  • Fair Game - Ellie (1994) (TV Filmi)
  • Günden Kalanlar - Lizzie (1993)
  • Spender - 1993 (TV Dizisi)
  • Century - Miriam (1993)
  • Soldier Soldier - Shenna Bowles (1993) (TV Dizisi)
  • Waterland (1992) - Genç Mary
  • Clothes in the Wardrobe - Margaret (1992) (TV Filmi)


Dış Bağlantılar

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.

Lena
6 ay önce

Lena (isim) Lena Meyer-Landrut - Alman şarkıcı. Lena Headey - İngiliz film oyuncusu Lena Katina - t.A.T.u. grubunun üyelerinden biri, şarkıcı. Lena Olin...

Lena, Lena Headey, Lena Nehri, T.A.T.u., Lena (Wisconsin), Lena (Norveç), Lena (Asturias), Dragon Ball, Bulma, Lena Katina, Lena Olin
Imagine Me & You
6 ay önce

You, yönetmenliğini Ol Parker'ın, Başrollerini ise Piper Perabo ile Lena Headey'nin üstlendiği 94 dakikalık filmdir. Türü romantik komedidir. 2005 yılında...

Ormanın Kitabı (film, 1994)
3 yıl önce

gösterilmiştir. Jason Scott Lee – Mowgli Cary Elwes – Yüzbaşı William Boone Lena Headey – Katherine "Kitty" Brydon Sam Neill – Albay Geoffrey Brydon John Cleese...

Terminator: The Sarah Connor Chronicles
5 ay önce

John Connor'ın amcası Derek Reese kahramanlarımıza eşlik etmektedir. Lena Headey: Sarah Connor (Sarah, dizinin baş karakteridir. Oğlu John gelecekte insanların...

Piper Perabo
5 ay önce

Dragon (2004), The Cave (2005) (başrolü Lena Headey ile paylaşmıştır), Imagine Me & You (2005) (başrolü Lena Headey ile paylaşmıştır), ve başrollerini Morgan...

Piper Perabo, 1976, 2001, 2002, 2003, 2005, 31 Ekim, ABD, Aktris, Imagine Me & You, Justin Timberlake
300 Spartalı
5 ay önce

müziklerini Tyler Bates yapmıştır. Gerard Butler: Sparta kralı I. Leonidas Lena Headey: Gorgo, Sparta Kraliçesi (Leonidas'in karısı) Dominic West: Theron Michael...

300 Spartalı, 1962, 2007, 300 (film), 300 Spartalı Kahraman, Anlam ayrım
Dishonored (video oyunu)
3 yıl önce

seslendirmesinde Susan Sarandon, Brad Dourif, Carrie Fisher, Michael Madsen, Lena Headey ve Chloë Grace Moretz gibi ünlü oyuncular yer almıştır. Birinci şahıs...

2007 MTV Film Ödülleri
3 yıl önce

Emily Blunt - Şeytan Marka Giyer Abigail Breslin - Küçük Gün Işığım Lena Headey - 300 Columbus Short - Stomp the Yard Justin Timberlake - Alpha Dog Sacha...